Hilltop Paradise med havsutsikt i Cilento

Laureana Cilento,  Salerno,  Campania,  Italien
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 6
  • bathroom 4
  • Property Size: 265 sqm
  • Land Size: 20000 sqm
  • Year built: 1800
  • Fantastisk havsutsikt och solnedgångar
  • Restaurerad sten bondgård och separat stuga
  • 10 km till närmaste strand
  • Utmärkt uthyrningspotential
  • En kort bilresa till restauranger, caféer och butiker
  • Etablerade trädgårdar med uppvuxna träd, buskar och växter
  • Alternativ för pool vid behov
  • I utkanten av Cilento National Park
  • Bort från allt på toppen en kulle 350m över havet

detaljer

Bondgård, stuga och skogsstuga alla med havsutsikt och solnedgångar.
Helt och vackert restaurerad.
Lugnt och nedsänkt i naturen.
Utmärkt uthyrningspotential av bondgård, stuga och skogsstuga.
10 km till sandstrand.
Nära byar, affärer och restauranger.
Nära Cilento National Park.
Utmärkt läge för en "Retreat".
Reducerat pris (25 juli 2022)






Nerola FARMHOUSE och COTTAGE och WOODLAND CABIN är helt separata och alla erbjuder fantastisk havsutsikt och solnedgångar över till Amalfikusten och Capri. Endast 10 km till närmaste sandstrand vid Baia di Trentova, Agropoli - en av de 5 bästa stränderna i Cilento. Läget är ganska unikt med utsikt över havet och över till Amalfikusten omgiven av vacker natur. Nära till allt men borta från allt. En känsla av lugn och nedsänkt i naturen i denna fantastiska plats får dig att känna dig som om du är i paradiset på en kulle. Det finns ett överflöd av växter, örter och träd året runt. Alla slags fjärilar, fåglar, geckos som lever lyckliga i sina naturliga omgivningar.

Fastigheten ligger på en kulle, halvlantligt läge på gränsen till Cilento National Park och nära byar med restauranger, butiker och alla bekvämligheter. Byn San Martino Cilento är 2 km, Laureana Cilento är 2,5 km och den lilla staden Torchiara är 6 km och sandstranden, småbåtshamnen och gamla stan i Agropoli är 8 km. Salerno är 70 km. Neapel är 120 km. Rom är 320 km.
Lätt att nå från Neapel eller Roms flygplats med väg och höghastighetståg (direktförbindelser). Pompeji, Herculaneum, Vesuvius och Amalfikusten alla inom 90 minuters bilresa.
Den närmaste flygplatsen är Neapel Capodichino. Det finns en liten flygplats strax utanför Salerno "Amalfikustens flygplats" med några flygningar under sommarmånaderna som sannolikt kommer att erbjuda fler flyg i framtiden.

Fastigheterna är anslutna till vatten, el, utmärkt wifi-anslutning som kan uppgraderas till en ännu högre hastighet om det behövs. Varmvatten ges till bondgården från en solpanel. Centralvärmen till radiatorerna i hela bondgården sker med en pelletskamin som är mycket effektiv och ekonomisk. Det finns även öppna spisar i kök, vardagsrum och arbetsrum. Uppvärmningen i stugan och skogsstugan sker från braskaminer.

GÅRDHUSET är beläget i 2 våningar på 200 kvm och byggt i sten. Under restaureringsprocessen har vi använt så många av de gamla materialen som möjligt för att bibehålla husets karaktär (exponerade stenar, balkar, taklister, takpannor, golvplattor) samtidigt som vi skapat ett elegant, rustikt och rymligt familjehem som skulle fungera perfekt som permanent eller fritidshus. Det är ett mycket ljust och rymligt hus med gott om fönster. Luckor på framsidan av fastigheten.
Bottenvåning:
Öppen planlösning kök/matsal på 7,7m x 4,5m (35 kvm). I ena änden finns den upphöjda öppna spisen, dubbelfönster med havsutsikt. Genom den funktionella stenbågen till köket med inbyggda enheter från 'maison du monde' i rustik chic stil med handfat för butler, fristående fransk byrå, diskmaskin, hög kyl/frys, 5 plattor gasspis/overd. Franska dörrar till den främre uteplatsen med pergola och havsutsikt och ytterligare franska dörrar till örtagården.
Trädgårdsrummet på 4,5 x 3,9 m har vackra välvda dörrar som leder ut mot örtagården. Det skulle kunna skapa ytterligare ett vardagsrum eller matsal.
Biblioteket på 4,3 x 4 m med dekorativa snidade fungerande öppen spis, bokhyllor och 2 dubbelfönster med utsikt över fruktträdgården.
Vardagsrum på 4,5 x 4,1 m med öppen spis i natursten, inredning i marockansk stil. Franska dörrar till den främre terrassen med havsutsikt och fönster med utsikt över fruktträdgården. Detta skulle kunna användas som ett 5:e sovrum.
Klädrum på 2,9 x 1,1m med wc, handfat och VVS för tvättmaskin. Detta kan göras om till ett duschrum vid behov.
Första våningen:
Master Bedroom: 4,3m x 4m med stort fönster mot havsutsikt och ytterligare fönster med utsikt över örtagården (ovanför trädgårdsrummet).
Ensuite badrum 2,9 x 2,8 m med tofflor badkar 1,8 m lång, franska dörrar med havsutsikt och stjärnklar himmel (från badet) över till Amalfikusten, stenfat, handdukstork, wc.
Sovrum 2: 4,3m x 4m med stort fönster mot havsutsikt och ytterligare fönster med utsikt över fruktträdgården.
Sovrum 3: 4m x 4m med 2 stora fönster med utsikt över fruktträdgården och den bakre terrassen.
Sovrum 4: 3,8m x 2m med 2 stora fönster med utsikt över örtagården (kan lätt göras om till ett 3:e badrum vid behov).
Duschrum 3m x 1,7m med stor dusch, handfat, wc och bidé. Fönster till olivterrass.

Stugan med fantastisk havsutsikt ligger 30 meter från huvudbyggnaden och är helt privat och avskild med egen uteplats på framsidan, nedre terrass och sidoträdgård.
Den är byggd i sten och 65 kvm på mark- och mezzaninvåningen.
Bottenvåning:
Boningsytan är öppen planlösning och upp till träbjälklaget.
Sitt-/matrum med braskamin och stora välvda dörrar till uteplatsen med fantastisk havsutsikt och solnedgångar. Det finns en bäddsoffa så kan sova 2 personer till.
Kök med franska dörrar till uteplatsen med pergola och havsutsikt. Rymligt duschrum med våtutrymme i glas, handfat i grönt glas, wc och bidé, trätak och klinkergolv.
Sovrum på mezzanin: Öppet till takbjälkar med gott om huvudhöjd. Galleried att förbise vardagsrummet. Fönster med dubbla aspekter med havsutsikt och franska dörrar med utsikt över trädgården på sidan.
Trädgård: privat uteplats som vetter mot havet, täckt av pergola. Sideträdgård med olivträd, enorm calistamon, apelsinträd och buskar. Hängmatta mellan olivträden. Stenparti framför med örter, växter och buskar. Nedre uteplats där det under sommarmånaderna finns en avsvalkningspool och på vintern ytterligare en sittgrupp. Bifogat förråd på baksidan av stugan.

WOODLAND CABIN ligger inbäddat på en annan lugn plats bort från bondgården, omgiven av träd och med en spektakulär havsutsikt. Den kan nås från trädgårdsområdet och har även egen tillgång till fots från den privata enheten. Det håller på att byggas och kommer att stå klart tidigt på våren 2023.

TRÄDGÅRDAR:
Stor shinglad uteplats och stenlagd yta som erbjuder gott om plats för solstolar, bord och stolar med havet se.
Täckt pergola på framsidan av huset på 8x x 3m.
Liten fruktträdgård med mandel-, citrus- och plommonträd.
Inhägnad örtagård med 2 stora upphöjda bäddar för örter och grönsaker, kaklat och delvis sluten timmerbutik, terrakottakrukor, olivträd.
2 terrasser på baksidan av huset med oliv, granatäpple, plommon, äpple , päron, hasselnöt, kakao och fikonträd.
Det finns flera plana ytor nära huset för ytterligare en grönsaksträdgård vid behov.
Stort aluminiumskjul på 5x x 2,5m för verktyg, trädgårdsmöbler etc i ett avskilt område.

Det finns flera alternativ där en pool kan sättas in för att få ut det mesta av den spektakulära havsutsikten (ingår ej i priset). Det finns ett alternativ för en överjordisk eller underjordisk pool, vi kan ge råd och ge den senaste informationen angående de senaste kraven från kommunstyrelsen. .
Marken ligger bakom fastigheterna med terrassering och sträcker sig ner till stråket som på båda sidor kantas av en liten bäck för att markera gränserna.
Det finns en vattenbrunn på 50m djup med pump ansluten till båda fastigheterna. Båda fastigheterna är också anslutna till ledningsvatten.
Underjordisk 500 liters påfyllningsbar bensintank.
Det omedelbara området kring huset och stugan är ca 1 tunnland bestående av:
Bakterrass med havsutsikt med olivolja , fikon, plommon, granatäpple, persika, päron, hasselnötsträd, röda vindruvor och rosmarinbuskar.
Främre gräsmatta med havsutsikt, växtbäddar med mogna buskar och växter instängda och avskilda åt sidan med 6ft lagerhäck. Liten fruktträdgård med citrus- och fruktträd.
Grusad prydnadsträdgård med 2 upphöjda ört-/grönsaksbäddar.
Trädgård och uteplats runt stugan med olivträd, vinrankor med vita vindruvor, blåregn, klättercampsis och mogna buskar.
Nedre terrass framför stugan finns fruktträd med bland annat körsbär, plommon, persika och granatäpple .

Fördonstillfarten är ett privat spår på 300 meter upp till bondgården och stugan.
Det finns 2 sötvattenbäckar som markerar gränsen på vardera sidan av marken ner till asfaltsbanan .
Från körfältet går det vägar ner till Agropoli och upp till byarna. Den lokala kommunen håller på att förbättra och bredda körfältet och med ny gatubelysning.
Byn San Martino ligger 2 km ovanför stugan och har 2 kaféer, apotek och en liten livsmedelsbutik.
medeltida byn Laureana Cilento är också 2,5 km och har ett litet hotell/restaurang, litet postkontor och rådhus.
Den gamla och nya staden Torchiara ligger 6 km där det finns gott om familjeägda butiker, 2 restauranger, pizzeria , 3 stormarknader, bageri, fruktbutik, delikatessbutik, tvättomat, bank och postkontor. Det finns en liten marknad på en onsdagsmorgon.
Det finns en rad vackra kustbyar med sandstränder inom en enkel bilresa.
Den närmaste stranden är Baia di Trentova med en vacker vik utanför Agropoli som ligger 10 km.
Det finns också den långa sträckan med strand, barer och restauranger vid Lungomare (stranden) i Agropoli. Santa Maria di Castellabate är en vacker och traditionell kustby med flera stränder och massor av restauranger med utsikt över havet och bara 20 minuters bilresa. San Marco di Castellabate är också en liten kuststad med ett Thalasso Spa som ligger vid marinan. Ogliastro Marina, Montecorice, Case del Conte, Agnone, Acciaroli .......... och många fler på väg söderut.
Amalfi stad är 1 timme 15 minuter, Positano 1 timme 30 minuter, Sorrento 2 timmar. Capri kan nås med färja från Salerno (april till oktober) och Agropoli (juli och augusti).
Detta område har utsetts till den blå flaggan som betecknar rent och säkert vatten och stränder.
På väg in i kullarna och bergen i Cilento National Park finns det hundratals sällsynta vilda blommor, orkidéer, vildsvin, raviner, vattenfall och att kunna köra miltals utan att se en själ.

Hela fastigheten säljs helt återställd .
Både bondgården, stugan och skogsstugan skulle lätt kunna hyras ut.
Video över fastigheter tillgänglig via whatsapp eller Youtube.






Plats

Platsfoton

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss