Fristående ombyggnad med 5 sovrum.

Chénérailles,  Creuse,  Nouvelle-Aquitaine,  frankrike
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 5
  • bathroom 3
  • Property Size: 330 sqm
  • Land Size: 4663 sqm
  • Year built: 1800
  • Totalrenovering under senaste 10 åren
  • Potential för två bostäder eller B & B.
  • Lågt underhållsområden
  • Avskilt stor balkong (15 kvm) med utsikt över landsbygden
  • Högkvalitativt nät / batterieryg / brandlarmsystem
  • Liten ladugård för stabling eller konvertering till gite
  • Ek och Chestnut golv i hela
  • Område med enastående naturlig skönhet
  • Stora källarutrymmen och garage / verkstäder
  • Högkvalitativa armaturer och tillbehör ingår

detaljer

En kvalitet ladugårdsomvandling som erbjuder ett bekvämt modernt hem på 330 kvm med 5 sovrum och 3 badrum / duschrum. Färdig till hög standard är fastigheten ljus och luftig men behåller många originella stenväggar och ekbjälkar. Den L-formade egenskapen för närvarande ger ett hem men med lite fantasi och minimikostnader skulle ge sig möjlighet till omvandling till 2 integrerade bostäder. Fastigheten ligger i 4663 kvadratmeter med anlagda trädgårdar och äng, med fri utsikt över skogen och landsbygden. Den bakre delen av fastigheten är hälften lagd på gräsmatta med träd och en grönsakslack och ängsområde som för närvarande skärs och bailed två gånger om året av den lokala bonden som också skär häckarna som gränsar till fastigheten.
Det finns sju källarrum som speglar husets fotavtryck, på huvudentrén till fastigheten du går in på andra våningen men på baksidan av fastigheten är ingången genom källarna / garaget med en trappa upp in i boendeområdet. Det finns också en två våningar ladugård (ca 40 kvm) som vetter mot huvudfastigheten med parkeringsplats mellan de två för flera fordon.

Fastigheten ligger i utkanten av byn Issoudun-Letrieix (pop cirka 300), i Creuse Valley, ett vackert jordbrukssamhälle som under senare år har genomgått ett tillströmning av några yngre familjer som återställde de en gång tomma vackra gamla husen i byn, som har en vacker kyrka från XIII-talet. Byn har inga butiker, men besöks fyra gånger i veckan av boulangerie och två gånger i veckan av charcuterie skåpbilar från den lilla staden Chenerailles på 8 kilometer, som också har ungdomsskolor, kemister, läkare, veterinärer, banker och små stormarknader , plus underbara rekreationssimning och fiske sjöar. I den omedelbara omgivande landsidan finns det miles och miles av längdspår för att vandra, pröva cykelturer eller ridning, allt fritt tillgängligt för allmänheten.
Den livliga staden Aubusson som har många bekvämligheter, bio, pool, stormarknader är på 16 km, och den större staden Gueret med alla bekvämligheter på 30 km. Tåget kör regelbundet mellan Gueret och staden Limoges och T.G.V till Paris kan nås på denna rutt. Flygplatsen vid Limoges är cirka 90 minuter med bil och staden Montlucon är 40 minuter. För Ski-entusiaster är de lilla kända men högt rankade orterna SuperBesse-Puy-de-Sancy och Le Mont-Dore 1 timme och 40 minuter med bil nära den historiska staden Clermont Ferrand som också har en utmärkt rugbyklubb med många besök av Engelska klubbar.

FASTIGHETSBESKRIVNING.
Kök / matsal 8,4 x 4,4 (37 kvm)
Salong 9,0 x 4,4 (41 kvm)
Entré 11,5 x 4,60 (53 kvm)
WC 1,6 x 1,3 (2,0 kvm)
Huvudbadrum 4,3 x 4,3 (18 5 kvm)
Sovrum 1 3,4 x 5,4 (18 kvm) < br /> Sovrum 2 4,0 x 3,5 (14 kvm)
Badrum mellan 2 & 3 (3 kvm)
Sovrum 3 2,8 x 4,7 (13 kvm)
Sovrum 4 3,45 x 5,8 (20 kvm)
Master Bedroom 10,9 x 8,10 (88 kvm)
Mezzanine 4,4 x 4,5 (19,8 kvm)
Loftlager 80 kvm
Stora dubbeldörrar till öppet kök / matsal / salong. Ekgolv överallt med ö i köket (2,1 x 1,3) med Belfast diskbänk och popup-uttag.
Stenväggar och balkar med dubbeldörr som leder från matplats till 5 x 3 mts balkong med yttervägg och däckbelysning. Kookaburra segelmarkis ingår, fantastisk utsikt över landskapet.
Salong med dubbel dörr till främre aspekt och dubbel dörr till sida aspekt, från salongsanpassad ektrappa till mezzanin med fönster till bakre utsikt över trädgården. i delad nivå med originella ekbjälkar som funktion, kastanjgolv, fyra Velux-fönster, varav två drivs med fjärrkontroll med självstängande regncensur. Sovrummet har badrum, toalett och handfat och även pentry med handfat och ström. Dörr på baksidan av sovrummet leder till lagringsutrymme (80 kvm). Det finns också tillgång till takfot utrymme via loftdörren för att få tillgång till huvudvärmtank och solvärmevatten. Det stora sovrummet kan lätt omvandlas till ytterligare två sovrum och fortfarande behålla badrummet och befintligt uppvärmt sovrumsutrymme.
Det finns nödbelysning och loftstigens nedstigning från förråd till sovrum 4 för att ge nödutrymme från sovrummet. < br /> Dubbla dörrar leder från salong till entré med dörrar till:
WC med avtappning och handfat.
Huvudbadrum med våt yta 2,5 x 1,10 glasskärm 2 x 1,4 mixeraggregat och regneffekt duschhuvud och duschhuvud på flexibel slang. Modernt badrum med fristående kranar och duschhuvud på förhöjd sockel med utsikt över landskapet. Handfat med mixerkran, upplysta spegelhandduksskenor och förvaring. Kastanjgolv och kromlampor.
Sovrum 1 dubbla fönster till sidan av fastigheten, inbyggd förvaring / klädstång, kvalitetsväggbelysning och ström, TV och telefonuttag.
Sovrum 2 dubbel fönster till sida av fastigheten , inbyggd förvaring, kvalitetslampor med läslampor, vägglampor, TV, telefonuttag, dörr till Jack and Jill våt rum, toalett och handfat, dörr till: -
Sovrum 3 dubbel fönster till sidan av fastigheten, läslampor Strömställare TV- och telefonuttag, dörr till entré och: -
Sovrum 4 dubbla fönster mot framsidan av fastighetens vägglampor och läslampor, ström, TV- och telefonuttag, handfat med mixerkran och spegel och VVS för duschkabin om så önskas.
Dubbel dörrar från entré till framsidan av fastigheten. och ytterligare dörr från entré till källare.
Alla sovrum utrustade med radiatorer och nätdrivna röklarm, centralt styrsystem med batteribackup .
Sju rum i källare som ursprungligen var avsedda för nötkreatur med sten e golv och fodertråg som fortfarande finns på plats, rummen används från följande: -
Vedlagring, garage, verkstäder, tvättstuga med pelletspanna, bricka, kylskåp och frys. Verkstaden har en arbetsbänk på 4 m x 1 m med ett överflöd av kraftpunkter och lysrör, dörrar leder från källarna på fastigheten och baksidan av fastigheten.
Fastigheten drar nytta av att ha den mest produktiva brunnen i byn som håller 2000 liter vatten och har aldrig varit känd för att rinna torrt, det finns en elektrisk pump för att förse allt vatten till min trädgård.
Fastigheten har solpaneler på baksidan mot södra taket som under sommaren ger tillräckligt med varmt vatten för fyra personer med enstaka boost från pannan under mulen perioder. Centralvärmesystemet med radiatorer till alla rum drivs av en pelletspanna via en 1000 liters tank med ett 3 KW nedsänkningselement (endast används som frostskydd) och kompletterande solvärme. det finns också en vedspis i salongen
Huvudhuset och ladugården har påpekats av mig själv under de senaste två åren, ladan har ett nytt tak (helt och hållet) och skulle låna sig till många användningsområden. < br /> All elektricitet, VVS och Fosse septique har installerats under de senaste åtta åren, och huvudhustaket totalrenoverades 2008

Plats

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss