This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

4 säng stenhus med trädgård och pool

Sourdeval,  Manche,  Normandie,  frankrike
€160 000

Sammanfattning

  • bedrooms 4
  • bathroom 2
  • Property Size: 166 sqm
  • Land Size: 4050 sqm
  • Year built: 1600
  • vacker mogen trädgård
  • simbassäng
  • uthus
  • Kan ge en inkomst

detaljer

LA TALLEVENDIERE

I en frodig, orörd och lugn landsbygd. 6km från Sourdeval (Manche) och 12 km från Vire (Calvados)

Denna vackra fastighet brukade drivas som en semestergite. Det tog en inkomst för nästan 10 år. Ägaren till denna plats brukade bo i Bensiere ligger 5 min bilresa och mindre än 10 promenad från detta hus, är Bensiere också på marknaden (lista 13310). Vi är glada att ge ytterligare information om hur det arbetade med att köra giten och bo i Bensiere.

Byggd 1676, enligt lintel över eldstaden, som verkar troligen vara korrekt, enligt min erfarenhet. (Skorstenen är 4 'tjock på marknivå!). Men husets östra ände kan mycket väl vara yngre.

Huset
Jag köpte det under 2001. Den tidigare ägaren hade grymt DIYed ett kök, 2 sovrum och ett badrum. (Alla grupperade ungefär som nu på bottenvåningen).
På övervåningen var ingenting. Ingen våning på det mesta, än mindre rum och allt hade ett tenntak. Men klart stor potential. Efter viss reflektion bestämde vi oss för att hålla sovrummen och badrummet, som de verkade funktionella, men rippade ut i det pokiga köket, avlägsnade väggarna, gjorde allt med autentiskt limmortel förstärkt med Lin gräs och utrustad med ett glänsande nytt kök.

Konvertera övervåningen var ett stort jobb. Att skapa övervåningen är faktiskt en bättre beskrivning eftersom det enda som var värt att hålla var den stora ekens A-ramar. Dessa dikterade därför den grundläggande layouten. Rooferen sa att att föra den centrala ramen tillbaka till plumb skulle skapa en bump i taklinjen. Jag är inte övertygad av hans resonemang, men den resulterande quirkiness har definitivt sin charm. (Jag fick min egen rygg genom att insistera på de massiva dörrfönstren och ett ekramat tak över trappan!)

Nya tallbjälkar lades hela byggnadens längd. Golvet lades i 1 fot x 1 "tallskivor. Men förmodligen kryddat, med tanke på deras extrema bredd torkade jag dessa för ytterligare ett år innan de lagde dem. Trots detta krympade de ytterligare, därmed mellanrummen mellan dem. -Det är nästan omöjligt att skaffa toppkvalitativt virke i det 21: a århundradet!

Skärväggar byggdes inuti A-rammens tjocklek, vilket visar ek på båda sidor. Varje panel med 4 ark 13 mm gipsskiva för extra ljudisolering. (2 ark - isolering - 2 ark). Gipset på takytorna lades på ett glasfibernät som fästes direkt i spärren genom polyuretanisoleringen, vilket skulle göra den mycket resistent mot sprickor eller fall. Det här och de otaliga böjda vinklarna körde gipsnötterna, eftersom allting behövde minst en kappa mer än han hade förväntat sig. Det tidigare huset som jag hade gjort saknade byggdes i skåputrymme, så i den här Jag fyllde varje extra hörn med skräddarsydd förvaring, allt i lokal ek och kastanj. Jag hade också ett bra lager av marmor & granitborttagningar, och från dessa snittade, rundade och släta hyllor till alla de olika tvättrummen. Vi beställde att mäta gardiner för alla 12 fönster av en lokal sömstress och utrustade den från topp till botten med fina möbler, främst antikviteter från lokala källor, och det gjordes.

Poolen och trädgårdarna < br> Det var nästan allt öppet betesmark när vi köpte det, förutom den gamla potatisern, som försummade men fortfarande slående, med sina gamla säckhängar på 3 sidor och lång utsikt mot den gamla bökpisten i söder.
Marken var också anmärkningsvärd för dess panoramautsikt, särskilt i nord-öst, men det var också mottagligt för svepande vindar, vilket inte är idealiskt för utomhuspooler. (Vi hade redan beslutat att någon lyckad stuga skulle ha en anständig pool). För att minimera vindproblemet och av andra praktiska skäl bestämde vi oss för att placera poolen på det lägsta fältet (norr om huset). Vi hade flera lokala företag kommer och ger citat för anständigt medelbetong betongpooler, men alla sina förslag var vanliga rektanglar, och i mitt öga, i ett fält som definieras av kurvorna av både marken, och parkeringsområdet ovanför, en rektangel jarred. Det var så vackert att det krävde något som satt naturligt i landskapet, även (eller speciellt) om det var väsentligen 160 ton betong.

Så började jag utarbeta mina egna mönster, och så småningom fann vad jag tyckte var den perfekta empatiska formen för det befintliga landet. Jag ville att det skulle vara roligt för barn i alla åldrar och tillräckligt stora för att faktiskt göra lite simning, så tillade stora romerska steg för de allra unga, en lång grundig ände bra för att rida runt men fortfarande tillräckligt djup för att simma över, och en ordentlig 2,5 m djupdykskål (med bord naturligtvis) med ett säkerhetssteg runt om det. Designen var strax över 14m lång och 7m bred och till sist perfekt .... .... Sedan fick jag specifikationerna för att betonga en struktur med sådana dimensioner ....!

Visas att botten plattan och väggarna på dykskålen måste vara 2 meter tjocka. Och med mer stålförstärkning än jag någonsin sett. De övre väggarna kan vara lite tunnare (18 "), men alla måste vara höghållfasta, vattentäta och vibrerade också. Då skulle det behöva alla vinklar fyllda & krökta för hand för att underlätta rengöring, och hela ansträngningen skulle behöva 3cm perfekt slät vattentät render. (Innan du börjar med den riktiga efterbehandling). Men hej, ho. Jag var emotionellt engagerad.

Vi markerade planen direkt på gräset med lime och den lokala JCB-hjälten satt till jobbet. Han var där hela veckan med tre lokala bönder som slängde bort överflödig jord. Sedan tog det ytterligare två veckor med en spade för att göra den perfekt.
Skärningen såg ut som de tidiga stadierna att bygga en båt. Det tog 7 betongbilar i full storlek plus över en månad med handblandning för att hälla den. Och det var förstås allt som var kring armaturen och tunga rörledningar som krävdes för att ansluta bottenavloppet, skummrarna, retur- och poolhuvuduttaget tillbaka till poolhuset.
Sedan skapade vi de extra terrasserna ovanför poolen och lapplagret marmor poolen, dykskål säkerhetsljus & romerska steg. Alla marmor kanter avrundas för hand. Poolhuset byggdes och begravdes (för frostskydds vinter), sedan utrustade med pump, filter, kylskåp och handfat (drycker) samt byte av & lagringsutrymme. Vi avslutade det med ett gräntak som alla var inhägnad i ek.
Sedan var trädgården ovanför poolen skulpterad med långa krökta stenmurar, speglade poolens kurvor och den plantades på alla sidor med prydnadsväxter och buskar till skydda det från vinden.
Om 18 månader efter den första gräsklippningen var den äntligen färdig.

Resten av trädgården behövde bara en relativt lätt beröring. Träd och buskar längs västra gränserna för att ge en liten sekretess från grannarna. Heather, heaths och några diverse prydnadsväxter i söder och öster om huset, och några ekar och skottar på toppen fältet torn majestätiskt en dag. Potager vi planterade som en doftande trädgård som det var idealiskt för fredlig sola (bort från bullret från poolen). Den gamla stenbyggnaden på toppfältet blev mitt i en lekplats för barnen, och trumpetvin och klättrare hortensia planterades på husmurarna.
När trädgården bosatte sig, slutade vi huset och var äntligen redo att gå.

Vi skickade av bilderna och den typiska gushingblurb till byrån och väntade.
Jag hade arbetat minst 70 timmar / vecka i 3 år rakt och spenderat över £ 150k, vi behövde detta att arbeta.

Det gjorde det. Bokningar översvämmade in. Som jag hade spelat, fotograferade bilderna i poolen särskilt ögat och gjorde att huset stod ut. Vi fick konsekvent 15 till 17 veckors bokningar när liknande konkurrenter kämpade för att fylla högsäsong och över en £ 1k / vecka under högsäsong, och det var 13 år sedan).
Lördagskifte var alltid en svår slog för både jag (gör trädgård och pool) & för städaren, eftersom det bara var 6 timmar mellan klienter, men det var väl värt det. Sammantaget var det ett mycket tillfredsställande företag.

Då av olyckliga familjeskäl var jag tvungen att åka tillbaka till England.
Vi försökte hålla giten springande därifrån, men det var ganska utmaning, särskilt när vi var helt upptagna genom att starta en ny (orelaterad) verksamhet. Snart bestämde vi oss att det var lättare att hyra det på lång sikt.

Det grundläggande tyget i både hus och pool är ganska mycket bombsäkert och det var bra. (Förutom det gamla badrummet, som nu var ett sådant tillstånd som vi bestämde oss för att rippa ut det, som var lyckligt som vi hittade torrt rutt, vilket nu är botat, alla dokument tillgängliga). Efter detta beslutade vi att inte installera ett nytt badrum, eftersom någon ny köpare sannolikt vill skapa den till sin egen smak. Trädgården var halv djungel, men 3 somrar senare återvinns nu i stor utsträckning med undantaget för Potager / doftande trädgården, som fortfarande är halva begravd av bramble. Jag misstänker att borttagning av bramble också kommer att kräva att fälla eventuella återstående doftande buskar, tyvärr. Den stora lådhäcken är bra självklart. Det har varit svårt att motstå hoppa därifrån och ge den en ny färgfärg omedelbart, men vårt fortsatta dilemma är det, ommålat eller inte, det kommer fortfarande att fyllas upp med vatten som då blir grönt om inte pumpen körs regelbundet och någon kontrollerar klornivåerna. Vi kunde lämna vinterhöljet på det permanent, men då kunde inte potentiella köpare se in i det. (Omslaget är väldigt tungt och det är orimligt att förvänta sig en fastighetsmäklare att piska ut den och lägga tillbaka den varje gång).
Så för tillfället har vi precis lämnat den som den är. -Det är minst så är allt synligt. Den goda nyheten är att alla VVS och el är bra och faktiskt skulle det vara relativt enkelt att återställa för alla motiverade. ... Men för att hålla det vackert, behöver du bo nära.

Jag hoppas att den som återställer det skickar oss några bilder när det är tillbaka till sin fulla ära.

Sam Burns Användbar yta: 166 sq2
Antal rum: 6
Tomt: 4050 kvm
Tak: kakel
Septiktank
Dörrar / fönster: trä / dubbelglas
Elektrisk vattentank
Uppvärmning: vedeldare / el

Bottenvåning
Kök / vardagsrum: 41.65 sq2 / kakelgolv
Duschrum: 6,95 sq2 / Att bygga
Toaletter: 1.43 sq2 / linoleum Utrymme: 4,78 sq2 / klinkergolv
Sovrum 1: 12,97 kvm / kakelgolv
Sovrum 2: 13.29 kvm / kakelgolv

Första våningen
Vardagsrum: 39sq2 / fast tall golv
Mezzanine: 8 kvm / fast tall golv
Sovrum 3: 12,78 kvm + bassäng / fast tall golv
Sovrum 4: 20.61 kvm / fast tall golv + badrum: 4.25 klinkergolv
Landning: 6.06 kvm / fast tall golv

Diagnostik: allt gjort

Uthus

Garag e: betong, kakel tak
22 kvm

Grande bergerie: stor stenbyggnad, tenntak.
20 kvm ca.

Petite Bergerie: Liten stenbyggnad, tenntak.
Bottenvåning: 12 kvm ca.
1: a våningen: 6 kvm ca Simbassäng: 14 m lång / 6 m. 150 m3 Pool House: pump i mycket bra tillstånd + stort lager





< br />


Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss