This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Andaluza herrgård

Arcos de la Frontera,  Cádiz,  Andalucía,  spanien
€280 000

Sammanfattning

  • bedrooms 5
  • bathroom 4
  • Property Size: 500 sqm
  • Land Size: 200 sqm
  • Year built: pre 1000
  • Forntida och unik
  • Fantastisk utsikt
  • Stor potential för turismföretag
  • Läge i centrum
  • Idealisk för konstnärer och författare
  • Mycket privat
  • Nära till Jerez flygplats
  • 30 minuter från kusten
  • Nära Arcos sjön
  • Tjocka stenväggar

detaljer

Detta privata och helt oberoende hus består av en unik spansk 'Palacete' (herrgård), 5 sovrum, 4 badrum, 500 kvadratmeter (5 51.855 kvadratmeter) byggda av solida stenblock. terrass med spektakulär panoramautsikt.
Enligt lokal historia byggdes det av romarna för över tusen år sedan, sedan ockuperades och modifierades av araberna och blev en del av klostret i nyare historia.
Nu är den helt uppdaterad och redo att bo i. Den har många bekvämligheter samtidigt som den behåller sin "Al Andaluz" charm.
Beläget i centrum av den medeltida staden Arcos de la Frontera, är det en av de bästa höll hemligheter i området och kan också ha potential som hotell eller lägenheter att hyra. Detta är verkligen en enskild egendom. Jag kommer definitivt att sakna mitt vackra hem, men jag tvingas flytta tillbaka till Storbritannien av familjeskäl.
Huvudentrén är genom stora antika blåfärgade ekdörrar som vetter mot ett rymligt mottagningsområde. Till vänster ett stort sovrum med dubbelsäng och till höger ett modernt kök med stort kylskåp med frys, modern induktionshäll, diskmaskin, stor ugn och keramiska toppar av hög kvalitet.
Framför huvudingången finns två imponerande handgjorda moriska mässingsdörrar som leder in på den inre uteplatsen med ett automatiskt fjärröppnande glastak och attraktiv marockansk lampa.
Till vänster om uteplatsen finns en separat formell matsal inklusive lokala antika möbler. Till höger om uteplatsen finns en annan stor ekdörr som leder till ett komplett gästbadrum med badkar undangömt under trappan byggd direkt i klipporna. Därefter förbi badrummet är källaren som för närvarande används som lagring / verkstad och lätt kan förvandlas till en massage- eller chill-out-område.
Inuti källaren är en fönsterlucka som leder in i källaren med separat ingång till gatan.
När du går tillbaka till uteplatsen finns dekorativa handmålade arabiska dörrar som leder tillbaka till köket som också har ett bekvämt skafferi.
Den yttersta delen av köket leder till andra gäst sovrum med dusch och handfat (för närvarande används som tvättstuga).
Trappor som lätt kan föreställas i ett slott eller en Hollywood-filmuppsättning leder från uteplatsen till första våningen.
Första våningen var tidigare 6 sovrum men har omvandlats till ett stort öppet sovrum med himmelsäng, fullt badrum med badrum, läsplats och TV-område med elektrisk liggande bäddsoffa i king-size.
Den andra våningen har ytterligare ett mycket stort öppet sovrum med dubbelsäng med en bäddsoffa i motsatt ände. Den har också ett komplett badrum med dusch och en unik liten gästköksbänk och elspis dold inuti ett antikt skåp.
Alla golv (över marknivå) har otrolig utsikt över sjön Arcos och Sierra de Cádiz, men den bästa utsikten är definitivt från takterrassen som leder vidare från sovrummet på andra våningen på helt restaurerade trätrappor.
Den har också höghastighetsinternet och smart TV-låda med internationella kanaler.
Jag svarar mer än gärna på alla frågor du kan ha om du skickar ett privat meddelande till mig.
P. S.
Jag har fått en kommentar från de enda klienter som kunde besöka huset innan lockdown.
Lisa och Grant kontaktade mig via en annons som jag placerade på Facebook med en länk till denna webbplats. De kommer från USA och uppskattade verkligen historien och skönheten i denna fantastiska stad. Det här är vad de skrev:

Rätt innan den officiella karantänen Covid-19 infördes här i Spanien, hade min man och jag en chans att besöka Roger's fantastiska palats i Arcos de la Frontera. Vi blev klockade av fastigheten, om inte lite överväldigad, men behagligt så, som om vi såg detta inuti ett moriskt kalifat hus för första gången! Det är, utan hyperbole, hisnande.

Från den minut du går ner på de pittoreska medeltida gatorna, upp till de glänsande vita trapporna, och slutligen genom den otydliga blå dörren, blir du förvånad av storslagenhet av denna traditionella spanska herrgård. Omedelbart till vänster finns ett ljust sovrum med traditionell andalusisk garderob, liksom ett djupt fönster och tröskel med utsikt över gatan, fylld med blå fönsterluckor för att matcha ytterdörren. Till höger är ett kärleksfullt modernt kök som inte på något sätt försämrar husets gamla karaktär (kom inte igång med de arabiska målade dörrarna som passerar från köket och in i innergården och skafferi - helt enkelt : de är fantastiska - inte heller de helt nya apparaterna, strukturellt icke-invasiva skåp, det höga gjutjärnspärrade fönstret mot gatan, och heller inte stenbänkskivorna, som alla är vackert anpassade till utrymmet). I själva verket har Roger inte sparat några utgifter för att göra detta hus "levande" igen (enligt min mening) som det var tänkt att vara.

Så låt mig backa upp och uppmärksamma visionen precis framför dig. Nöjet att gå genom den svala och skuggiga entrén och in i hjärtat av huset, är en som får dig att ta andetag när du sakta blinkar ögonen som i vantro. Rätt framför dig är de stora nio fot höga trä- och metallprydda marockanska dörrarna som Roger har tagit med hela vägen från Afrika - de har till och med den ursprungliga mässingsbult och låsmekanism! Det förnekar inget att dessa dörrar är en av de mest fantastiska funktionerna i detta hus (vilket är svårt att säga eftersom det finns så mycket att beundra), men för mina amerikanska ögon var de rakt ut från Ali Baba. Med det sagt, när du har kommit över din tunga, som du snubblar från från munnen att bli agape under en pinsamt lång tid, bjuds du in genom det intrikata metallverket och träöppningarna, och när dina ögon anpassar sig till ljusheten i den slutna innergården runt vilket huset är byggt, känner du fullheten av den magi och mysterium du kan föreställa dig i byggnaden som har sett tusen år av historia (eller mer).

Medan detta hus kännas imponerande med sina gamla stenväggar och valv, dess grova takbjälkar, antika trappor och cisternen, känns det istället lätt, som om en hemlig trädgård har öppnats framför dig. Detta kärleksfullt restaurerade hus andas liv genom sin nu automatiserade och glas-täckta innergård, genom sin ormbunke och mossa täckta stenar, dess nåd och utsikt. Du upptäcker att dess historiska gravitationer inte är en vikt, utan istället en inbjudan att bo inom dess omfamning där i hjärtat av Arcos de la Frontera, där i en byggnad som har sett och anpassat sig till alla hennes invånare under de senaste tusentals år. Hon är där och väntar och bjuder in dig.

På en mer praktisk sida har Roger gjort ett fantastiskt jobb med att se till att den här älskade byggnaden har alla moderna bekvämligheter (uppdaterat elektriskt arbete, nytt VVS , nytt tak och balkar, för att nämna några), men har gjort det på ett sätt där byggnaden är återställd och förnyad, inte renad och kall. Förtrollningen du kan förvänta dig i en byggnad så full av karaktär och liv finns fortfarande där.

På första våningen finns en underbar formell matsal och knäppa badrum, plus att du har möjlighet att skapa ett utrymme för dina egna nyanser genom en av de gamla och "originella" trädörrarna. Dessa rum kommunicerar med resten av rummen jag har nämnt genom den härliga innergården (kök, tvättstuga med extra badkar och det främre sovrummet) vilket gör det till en underbar plats att underhålla och värd gäster.

Den andra våningen är en master svit som lindas runt klostergången i innergården, färdig med vackert badrumsplan, utsatta träbjälkar, gamla stenväggar och utsikt över den ljusa innergården och över Arcos .

Tredje våningen kan vara min favorit! Med sin långa kökplan, kranar, taket med takbjälkar, fantastiska välvda fönster med utsikt över staden och dess ombyggda trätrappa som leder till takterrassen är det överlägset det ljusaste av rummen, men alla har sin egen charm . Det finns ett badrum där som kan använda en kärleksfull touch, eftersom Roger var tvungen att lämna projektet för att återvända till Storbritannien av familjeskäl - ett riktigt synd och sorg för oss att höra - men sådana korrigeringar är möjligheter, inte störningar. Ohhh, men de trapporna, det däck - bara WOW! Däcket kan använda ett nytt räcke i rostfritt stål och glas och kanske en pergola, men det är för dig att bestämma dig. Vem verkligen bryr sig om vad som är där uppe är fantastisk.

I källaren finns en välvd källare med fönster samt en gammal cistern. Dessa rum kommunicerar med resten av huset genom en fällningsdörr och en kort trappa, men har tillgång till gatan, vilket ger ytterligare möjligheter för ett företag i detta utrymme. Den här källaren är inte så mörk som man kan anta att man hör ordet ”källare” den har fönster och ljus från brunnsöppningen från huvudgården ovanför som översvämmer ljus in i det forntida cisternrummet.

Det finns små kosmetiska saker som kan tas upp för att få detta hus att lysa ännu mer, men de är mindre eftersom Roger har gjort alla tunga lyft. Och som jag förstår det så säljer han detta hus fullt möblerat, så att vuxen-mänskligt fantastiskt glas, marockansk lykta som hänger på gården, den storslagna portugisiska antika matsatsen, himmelsängarna, armor, sofforna, bara allt du ser där på bilderna ingår.

Så, JA den här platsen finns. JA, det är verkligt. JA det är fantastiskt och är en otrolig affär, verkligen, en stjäla. Så varför skriver jag det här? För det första eftersom min man och jag inte bara hittade ett hus som vi skulle ha älskat att köpa, utan av personliga skäl letar vi i Frankrike snarare än Spanien just nu. Vi inser och vet också vad vi saknar här. För det andra eftersom vi inte bara hittade den här fantastiska egenskapen utan också ett fantastiskt par och vill hjälpa Roger så mycket vi kan.

Okej, för er modiga själar som har läst denna lilla roman om Rogers (kanske din) fantastiska spanska palats, hoppas jag att det ger dig lite inblick i den här egenskapen och möjligheten här för rätt person eller personer. Fotspår från stadstorget och den berömda Basílica de Santa María de la Asunción, denna spanska herrgård kan vara ett magnifik enfamiljshus, ett boutiquehotell, ett retreatcentrum, eller vad du än kan tänka dig där, i en byggnad, som har sett mer historia än någon av oss ens kunde föreställa oss att uppleva under våra egna liv. Jag uppmuntrar er att se denna plats när Spanien öppnar sina dörrar igen.

Lycka till de nya ägarna, och även dig Roger!
Xoxoxo, Lisa Wagner, Groundorchid.com

Golv planer

Officially registered floor plans Old detailed floor plan of the ground floor

Plats

Platsfoton

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss