Modernt fristående hus i normandstil

Lieurey,  Eure,  Normandie,  frankrike
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 4
  • bathroom 2
  • Property Size: 175 sqm
  • Land Size: 2209 sqm
  • Year built: 2008
  • Mycket praktiskt läge
  • Attraktivt rymligt hus
  • 64 kvm vardagsrum
  • Välisolerade rum
  • Lätt hanterad och produktiv trädgård
  • Livligt och blomstrande turistområde
  • Kända lokala marknader
  • Område med medeltida, W.W.1 och W.W.2 historia
  • Ouistreham och Le Harvre Hamnar 65 minuter vardera
  • 15 minuter till SNCF-stationen till Caen, Rouen & Paris

detaljer

POSITIONEN
Huset ligger mitt i den klassiska landsbygden i Normandie, bara 8 minuter från korsning 14 på motorvägen A28.
Det är landsbygd, det är lugnt och det är säkert. Den har öppna fält i slutet av trädgården och är mycket bekvämt placerad i slutet av en cul-de-sac på kanten av en by bara 5 minuter från den blomstrande och livliga lilla staden Lieurey som själv ligger mitt emellan Bernay och Pont-Audemer.

GRUNDLÄGGANDE
Denna 175 kvm. fyra sovrum, två duschrum, två WCs hus byggdes 2008 av en hantverkare för sig själv och sin familj att njuta av medan han byggde tre liknande (men inte samma) hus på denna lilla fyra hus utveckling. Varje hus har en elektrisk manövrerad gated ingång med en asfalt uppfart och svängområde. Bottenvåningen har dubbelglasade ytterdörrar av aluminium och dubbelglasade fönster av aluminium, alla med elektriskt styrda fönsterluckor. Byggnaden är välisolerad med alla väggar i båda nivåerna med 10 cm och tak 20 cm inbyggd isolering. Övre våningen har Velux-fönster med sol- / mångardiner i båda sovrummen. Den "överensstämmande" nya septiktanken och pumpassisterade filtersystemet installerades under september 2018. Carporten har en övre våning exakt samma storlek som nedan, men är ännu okonverterad - för närvarande används för lagring. Det finns ett stort trädgårdsskjul / verkstad / studio i trädgården 2209kvm.

DETALJEN
När du kommer in i huset kommer du att upptäcka ett öppet vardagsrum på 64,4 kvm som består av en matplats, en sittgrupp med franska dörrar till trädgården och det fullt utrustade köket med ögonhällspanna, 4 ring induktionshäll, avtrekkshuva och separat fläkt, kylskåp, diskmaskin, golv- och väggskåp och frukostbar.

Mellan matplatsen och sittgruppen finns en öppen spis med ett extremt effektiv 'insats' vedbrännare som värmer mycket mer än bara det här rummet, utan hjälp av fläktar eller fula kanaler. Det finns också en elektrisk radiator i varje ände av rummet. Den öppna trappan till övervåningen leder ut ur detta rum.

En korridor från vardagsrummet leder till den 4: e och det minsta sovrummet 10,61 kvm, som för närvarande används som kontor, den 3: e sovrum 12,95 kvm, duschrum 5,4 kvm med italiensk dusch, handfat med fåfänga spegel, elektrisk handdukstång och fläkt, och en separat WC 1,25 kvm med en fläkt. Båda sovrummen har elektriska radiatorer.

I slutet av korridoren finns ett stort verktygs- / bagagerum på 14.3 kvm. med tvättmaskin och kondenserande torktumlare. Arbetsenheten består av en djup diskbänk och dräneringsskiva, två dubbla och enstående golvstående skåp med en dubbel och två enkelväggsenheter. Det finns också en dubbel skjutdörr från golv till tak, hängande och hyllplan skåp som täcker ena väggen, tillsammans med en dubbel och enkel garderob, båda med hängande utrymme och hyllor. Den andra ändväggen består av dubbelglas av trippelöppning av aluminium (garagestil) ytterdörrar som leder till trädgården och bilporten. Varmvattenbehållaren finns också i detta rum tillsammans med den elektriska säkringslådan.

Den första våningen som landningen (som lätt kan vara ett kontor eller en plats för en reservbädd för ett barn) ger till de två största sovrummen 19 kvm och 28 kvm som båda har små alkovor under Velux fönster på varje sida av varje sovrum. Båda sovrummen har elektriska radiatorer.

Duschrummet 8.29 kvm är beläget mellan de två sovrummen och har ett klinkergolv, hörndusch och toalett tillsammans med en dubbel handfat med fåfänga spegel, elektrisk handduksvärmare och fläkt.

UTANFÖR

Carporten mäter 3,80 mx 7,40 m = 28,12 kvm och har gott om utrymme för förvaring utöver en familjebil. Den har dubbelglasade fönster av aluminium, hela längden på två sidor, tillsammans med en trappuppgång som leder till övre våningen som är lika stor och har två aluminiumfönster med dubbla glas. Även om det för närvarande används för förvaring, kan detta enkelt och enkelt konverteras till mer bostadsyta
med direkt tillgång från huset.

Trädgårdsboden / verkstaden / studion upptar 19.8 kvm med en "veranda" på 7,7 kvm, av trädgården vilket ger en total betongyta på över 27,5 kvm. Den har tre dubbelglasade träfönster, två kraftpunkter och tre lampor.

OMRÅDET OCH TILLGÄNGLIGHETER
Bekvämligheten av Lieury kan inte överbelastas. Staden erbjuder alla dagliga behov och mer. Så, som du kan förvänta dig, det har en bank, postkontor, skola, apotek, sjukhus, tandläkare, läkare, veterinär, två utmärkta boulangeries, en Carrefour Contact-stormarknad med bensin / dieselförsäljning, två frisörer och tre barer / restauranger, två laddpunkter för elfordon .... och, skulle du tro, ett garage / bilhandlare, ett trädgårdscenter och dess egna brandstation och pompiers.

Om dina behov är större än Lieurey kan att tillhandahålla, är den historiska medeltida marknadsstaden Bernay med sitt A & E-sjukhus bara 15 minuter bort. I utkanten hittar du en E. Leclerc-stormarknad med 'Drive', 'Brico' och 'Garden Center', tillsammans med en 'snackbar', en separat restaurang och parkeringsplats med flera våningar, med många andra angränsande butiker. Stadens centrum har en traditionell "high street" med nästan alla slags butiker man kan föreställa sig på varje sida av vägen. Den berömda veckomarknaden äger rum varje lördag under hela året och sträcker sig hela gatans längd.
Bernay har utvecklats kring sitt kloster och dess kyrka från 1100-talet, den äldsta i Normandie. Promenera ner på gatorna kantade med medeltida korsvirkeshus och ta en titt på många vattenkvarnar, tvätta hus, forder, dalar och torkskur. 2012 utnämndes Bernay till en av de franska städerna och konst- och historielandarna. Det är erkänt för sitt betydande arv och kvaliteten på dess livsmiljö. Teatern i Bernay är uppkallad efter den berömda franska sångaren Edith Piaf som uppföddes av hennes mormor, som drev "Ett hus av illa anseende", i Bernay, efter att hennes mor övergav henne vid födelsen i Paris. Under det andra världskriget befriade kanadensarna Bernay, som undgick skador från luftbombardemanget i området tack vare ett tjockt molnlager den dagen och därmed bevarade det historiska centrum.

Det är också värt att tänka på att staden Rouen ligger bara 45 minuter bort från motorvägen, alternativt kommer Bernay tågstation, mittemot teatern, att ta dig till Paris centrum på mindre än en en och en halv timme för några av den "speciella" shopping, en lång veckaslut eller faktiskt bara för det. - Happy Days!

Varför skulle vi drömma om att lämna dig kanske frågar? Vårt svar är helt enkelt att gå med vår dotter och familj i Nouvelle Aquitaine.

Plats

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss