129 tunnland med lyxfastigheter, Blue Zone!

Nicoya,  costa rica
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 9
  • bathroom 8
  • Property Size: 4050 sqft
  • Land Size: 129 Acres
  • Year built: 2009
  • 4 bädd / 4 bad Huvudhuset
  • 3 sovrum / 2 badrum pensionat
  • Separata frivilliga kvartal
  • Eco stuga
  • 129 tunnland
  • Fantastisk utsikt över bergen
  • Oberoende källvatten
  • Aquaponics-system
  • Saltvattenpool
  • Privat naturreservat

detaljer

Denna självförsörjande Eco Estate-fastighet har 2 vackra, helt uppdaterade hem med fantastisk utsikt över bergen, en saltvattenpool, en charmig stuga och ditt eget ekologiska livsmedelsproduktionssystem: ett aquaponics växthus för färsk fisk och grönsaker året runt. 129 hektar bergsparadis i Nicoya Blue Zone.
Detta område är en av endast fem blå zoner i världen, känd för det stora antalet hundraåringar, vilket anses vara relaterat till kvaliteten på regionens vatten, ren luft och färskvaror. Gränslöst, mineralrikt rent källvatten föder direkt på marken, ätbara växter finns i överflöd i fastighetens utvecklade områden och det finns en total levande potential utanför nätet.
• 52 hektar orörd mark, bara 18 km utanför staden Nicoya och 6 miles från den vackra staden Hojancha. Beläget 4,8 km uppför en vacker, robust bergsväg genom den lilla byn Guastomatal, erbjuder denna fastighet både integritet och säkerhet i din egen lilla bit av paradiset.
• Marken innehåller fyra strukturer: ett 4 sovrum / 4 badrum i kolonialstil med saltvattenpool, utomhusdusch och en extra toalett, ett pensionat med 3 sovrum / 2 badrum i ranch-stil, ett stort växthus för vattenbruk och byggnad med en Lägenhet med 1 sovrum och en mysig stuga tillverkad av återvunna plastflaskor med sovplats, separat kök och badrum och en stor terrass.
Dessutom finns det en hinderbana och lekplats för vuxna och barn. < br /> • Denna unika fastighet med utsikt över dalen och bergen ligger i hjärtat av en biologisk korridor som heter Cerros de Jesus. Du kommer att ha ditt eget privata naturreservat plus två mikroklimat. Det är en dold skatt som också innehåller en mycket lång lista med ytterligare attribut och extrafunktioner för att göra det till en verkligt en gång i livet möjlighet för rätt köpare.

HUSDETALJER: Husen ligger cirka 300 meter bort från varandra på stora platåer, åtskilda av en liten skog och säsongsbäck med vattenfall. Det finns flera naturliga terrasser som är klara för att bygga fler bostäder / stugor utan att behöva tunga maskiner.
Huvudbyggnaden i kolonialstil-
Byggd 1996: 4 sovrum / 3 badrum, vardagsrum med öppen planlösning och kök med fantastisk exotiskt trä välvt tak och takfläktar hela. Njut av den underbara utsikten över bergen från det nyligen installerade köket och frukostön. Köket har exotiska bänkskivor i granit, dubbla ugnar, stort rostfritt gasspis med 5 brännare, 2 handfat och amerikansk kyl / frys med ismaskin. Nytt specialbyggt skåp genom hemmet erbjuder gott om förvaring. Sovrum fyra är luftkonditionerade och har en stor klädkammare plus stort matlagringsskafferi med separat luftkonditioneringsenhet.
En stor terrass med saltvattenpool med jacuzzi, vidsträckt utsikt och en stor, inbyggd infraröd gasgrillgrill - perfekt för underhållning!
Pensionat i ranchstil-
Byggt 2009: 3 sovrum / 2 badrum, stora fönster med fantastisk utsikt över bergen och dalen. Nyrenoverat kök med kvartsbänkar och inbyggd frukostkrok. Har också ett platt område med fantastisk utsikt bredvid huset - perfekt för att lägga till en cabana eller pool. Stor platt gräsmatta framför huset lämpad för en helikopterplatta.

AQUAPONICS SYSTEM & FARM AREA:
Aquaponics-systemet och växthuset byggdes 2010. Det finns 6 stora akvarier av armerad betong som använder fiskkväverikt vatten för att mata växterna och samtidigt gång växterna filtrerar och syresätter vattnet som återförs till akvariet. Tankar är alla cement, inte smuts: 42 fot lång x 5 fot bred x 4 fot djup (14 meter lång x 1,5 meter djup x 1 meter bred). Fyra av tankarna har växtbäddar över media och innehåller fisk, två är upprättade som ett återcirkulationssystem, en producerar anka för att rengöra vattnet och producera en matkälla för fiskarna och ankorna, den andra en akvarium.
• Detta är den största och enda vattenparkbyggnaden i sitt slag i Costa Rica, om inte i hela Centralamerika.
• Kan också användas för att odla räkor, exotiska akvariefiskar eller till och med spirulina. Varje tank har kapacitet att producera mellan 2000 och 4000 fiskar (tilapia, räkor, guapote och även akvariefisk). För närvarande välfylld med fisk redo att skördas när som helst för din egen njutning eller som en inkomstkälla.
• Systemet är helt inneslutet och du kan odla grönsaker organiskt med kväverikt vatten från fisktankarna.
• Inget vatten slösas bort. Kontinuerliga grödor från fisk och växter hela året med mycket lite energi.
• Aquaponics-byggnaden intill växthuset har kök, sovrum, duschanläggning och badrum. Det finns också ett stort öppet rum som kan användas som en fisk- och grönsaksarbetsplats, ett klassrum, inomhusgym, lärcentrum eller till och med en liten restaurang eller ett café.
• Ett ankahus och en damm med vattenfall ligger bredvid till aquaponics-byggnaden, som ger en annan matkälla (ankaägg och kött) och gödselmedel.

ÄTBARA / LÄKEMEDELSPLANTER:
Nedanför berget och den privata skogsreservatet finns en mängd ätliga och medicinska växter, inklusive fruktträd och andra säsongsgrödor, alla 100% organiska, med några öppna ytor används för att odla grödor som 8 sorters citrusfrukter, 5 sorters mango, papaya, drakefrukt, brödfrukt, svart zapote (aka chokladmousefrukt), rosenäpplar, cashewnötter, banan, groblad, guava, yucca, taro, chili paprika, aloe vera, Kerson (sockervadd) frukt, duva ärtor, Maya spenat och moringa träd är bland 60 olika typer av frukter.
Andra användbara växter inkluderar kalebasser (mat och biobränsle), neem träd (en naturlig insektsmedel och läkemedel), björnbärsträd, guanabana / soursop (läkemedel), pilrot, en gurkmejeplantage, Ceylon kanelträd, jatrophra curcas för biodiesel och många fler !.

VATTEN:
Där är 4 stora underjordiska akvarier på fastigheten, plus flera naturliga källor och vattendrag. Huvudkällan är född inuti skogsreservatet och kör hela året utfodringsfördelningstankar för båda husen och för vattenkapadriften. Säkerhetskopiera är redo att gå om det behövs. Det finns INGA fabriker, INGA gårdar, INGEN jordbruksavrinning, INGEN stadsmark eller luftföroreningar. Vatten är så rent som det kan vara!

NATURBEVARING:
I hjärtat av den biologiska korridoren, Cerros de Jesús. Ansluter från Nicaragua hela Costa Rica och Panama.
Skogsplanterade delar med 11 000 exotiska träd som är hotade för att uppmuntra återgång till mer fauna. Kan göras öppen för allmänheten som ett centrum för djurlivsutbildning, eller bygga ytterligare stigar för enkel visning av vilda djur och spektakulär utsikt över dalen nedan.
Lokal fauna inkluderar jaguarundi, ocelot, puma, vitstjort, kinkajou, coati , Guanacaste anteater, kaniner, flera typer av grodor (bra indikation på en hälsosam miljö) och sköldpaddor. Återplantningsprojektet har lockat till sig stora mängder fåglar, apor med vitt ansikte och tjurar och många fler.

ARKEOLOGISK BEVARING:
Chorotega kultur arkeologiska platser på fastigheten. Har hittat verktyg, keramik, yxor etc. Stenverktyg och keramikskärvor: djurformar gjorda av lera. Chorotegafolket härstammar från mayaerna.

PLATS:
Fastighetens läge nära den blomstrande staden Nicoya försäkrar att din integritet och avskildhet balanseras av full tillgång till alla krav för modernt och säkert boende. Nicoya erbjuder alla viktiga bekvämligheter - där kan man hitta regionens största sjukhus, lokala myndigheter och administration samt många restauranger och shoppingmöjligheter.
Den charmiga bergsstaden Hojancha är ett annat alternativ för mat, mat och andra saker. Det varma samhället för lokalbefolkningen och expats gör ditt besök på postkontoret, banken eller gr. En av Costa Ricas bästa stränder, Playa Samara, ligger bara 28 mil bort.

ÖVRIGA FUNKTIONER:
• Fastigheten har två separata ingångar, som gör det möjligt att komma åt vattenbyggnadsbyggnaden, stugan och pensionatet oberoende av huvudbyggnaden.
• 30 hektar lutande sluttande till platt mark med strömmande bäckar, kaskader och vattenfall med naturliga stenbassänger för att vada i
• 4 perfekt plana terrasser med fantastisk utsikt, tillräckligt stora för många fler hus eller stugor. Totalt sett finns det cirka 80 tunnland perfekt nivå mark på fastigheten perfekt lämpad för att bygga fler strukturer.
• Helt lugn och extremt säker och avskild gemenskap! Lev i total lugn och ro.
• Biobränsleplantage för produktion av biodiesel året runt; Teak & Melina redo att skörda nu + 2500 utrotningshotade återplanterade Ron Ron-träd (20 år till att skörda).
• 1 fordon ingår: 2006 7-sits Mitsubishi Montero 4x4 arbetshäst.
• Fågelparadis: Ornitolog kommer älskar att se hundratals sällsynta exotiska fåglar på bara ett ställe! Slaty Trogon och svarthövdad Trogon, Squirrel Cuckoo, turkosbrowmot, långstjärtad manakin, skrattande falk, tukaner, kolibrier, hackspettar, hökar och många fler inklusive hundratals flyttande arter.
• Skulle passa en avsiktlig gemenskap, helhetsmedicinsk reträtt, rehabiliteringsanläggning efter operation, eko-utväg, yoga reträttcenter, ekologisk gård, utbildningscenter, kan delas in i separata paket eller bara en avskild tillflyktsort med fantastisk utsikt för en kräsna köpare.
• Kan enkelt bli självhållbar.
• 22 hektar i det bergiga området är ett biologiskt reserv- / ekoparkutbildningscenter som matas av 100% källvatten. Regeringen betalar $ 1800 / år "skyddsplan" för att bevara detta.

Golv planer

Plats

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss