Karaktär 6bed hus pool uthus utsikt

Lamillarié,  Tarn,  Occitanie,  frankrike
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 6
  • bathroom 4
  • Property Size: 290 sqm
  • Land Size: 1337 sqm
  • Year built: 1800
  • Charmigt gammalt stenhus med stor karaktär, renoverat till hög standard
  • Fantastisk oavbruten utsikt över åkrar och skogar till Pyrenéerna
  • 6 stora sovrum, 4 badrum, 3 mottagningsrum
  • 10m x 5m pool med romerska trappor
  • Stor rekonstruerad stenbelagd terrass på 250m2
  • Lugnt avskilt landsbygdssituation men nära alla bekvämligheter
  • Flexibel huslayout och många uthus kan ge inkomster
  • Trädgård med låg underhåll med fruktträd och grönsaksplott
  • 2 uppfart och dubbel höjd för minst 6 fordon
  • Omgiven av skyddad grönbältsodlad jordbruksmark

detaljer

Detta förtrollande söderläge stenhus på cirka 290 m2, av vilka delar är 200 år gamla, omsorgsfullt renoverade med hög specifikation men bibehåller sin förtjusande karaktär och originaldetaljer, ligger i lugna och avskilda trädkantade grunder på 1337m2 ( möjlighet till upp till 4 hektar ytterligare mark men inte för byggande) med en grönsaks trädgård, inga nära grannar och omgiven av skyddad grönbältsodlad jordbruksmark, vilket ger en hisnande oavbruten utsikt över åkrar och skogar till bergen i Pyrenéerna . Fastigheten säljs för 480000 euro eller nästan erbjudande.

Perfekt för en stor familj, som arbetar hemma eller för chambres d'hôtes. Huset består av: (ungefärliga mått)
Ingång 1 Hall (25.26m2) 11.75mx 2m15 med original encaustic cementplattor, originaldörr från 1920-talet restaurerad av en lokal snickare, ny interphone med fjärrkontroll för de elektriska huvudingångsportarna, gjutjärnsradiator, stort skåp under trappan (2m50 x 2m)
Kök (19,89m2) 4m85 x 4m10 med specialbyggd ekvägg och golvskåp som är handgjorda av en lokal snickare, 2 handfat, ett med dubbla handfat och dubbla avlopp, högkvalitativa apparater (stort kylskåp / frys i amerikansk stil, ugn, spis, fläkt och diskmaskin), kakelgolv och väggar, plats för köksbord, synlig stenvägg och balkar, gjutjärnsradiator, fönster ovanför diskbänk och franska dörrar till terrass och pool, passage till matsalen och till:
Tvättstuga (Cellier) (11,4m2) 4m00 x 2m85 med klinkergolv, gott om plats för en stor bröstfryst och ytterligare förvaringsskåp och hysning av den oljepanna (underjordisk lagringstank i «grottan» bakom).
Matsal (20,86m2) 4m85 x 4m30 med synlig stenvägg och balkar, gjutjärnsradiator, klinkergolv, stora franska dörrar till terrass, pool och trädgårdar
Sittrum (19m2) 4m20 x 4m53 med original fullhöjd sten- och tegel spis med ny Godin vedeldad kamin, original encaustic cement golvplattor, gjutjärn radiator , två stora fönster med utsikt över terrassen, poolen och trädgården.
Kontor (8.82m2) 3m60 x 2m45 plus originalskåp i full höjd (1.47m2) 0m60 x 2m45, original cementbrott, kakel i gjutjärn, egen separat fransk dörr tillgång till andra uppfart och grind, perfekt som ett konsult- / terapirum, för att arbeta hemma eller som en del av chambres d'hôtes boende.
Sovrum 1 eller spelrum (21.13m2) 5m03 x 4m20 med originalskåp i full höjd, originalkastiska cementgolvplattor, original marmoröppen spis (kan användas), gjutjärnskylare, fönster med utsikt över andra uppfarten och trädgårdar, enkel åtkomst för personer med nedsatt rörlighet till:
Duschrum 1 (13,94m2) 3m95 x 3m53 med öppen halkfri dusch i italiensk stil, upphöjd toalett och öppen tvättställsenhet, fönster med dolt glas, klinkergolv och väggar, gjutjärnselement och handdukstork, tvättstuga för tvättmaskin och torktumlare med evakuering till exteriör.
Bred original ekstrappa 1 till
Första våningskorridoren (14,56m2) 7m10 x 2m05 med fönster över trappan, radiator i gjutjärn och originalgolvbrädor och tillräckligt bred för ytterligare förvaring av garderob
Sovrum 2 (18.48m2) 4m20 x 4m40 original marmor spis (kan användas) original golvbrädor, gjutjärn radiator, fönster med utsikt över uppfart 2 och trädgårdar.
Badrum 2 (14 .41m2) 4m20 x 3m43 stort hörnbadkar med dusch, två stora tvättställsfönster med gott om förvaringsutrymme, toalett, gjutjärn, handdukstork, klinkergolv och väggar.
Sovrum 3 (14,41m2) 4m20 x 3m43 ursprungliga golvbrädor, gjutjärnsradiator, fönster med utsikt över uppfart 2 och trädgårdar
Sovrum 4 (sovrum) (19.15m2) 4m56 x 4m20 originalgolvbrädor, gjutjärnsradiator, två stora fönster med utsikt över trädgården , terrassen och poolen, dörr till:
Duschrum 3 (badrum) (6,15m2) 3m00 x 2m05 med sluten glasad dusch, enkel underdel, WC, handdukstork, klinkergolv och väggar, fönster med utsikt över terrassen och poolen

Ingång 2 (intill köket) dubbel ytterdörr av lövträ, kaklat hall med tillgång till kök och matsal och bred handgjord ektrappa som leder till:

Sovrum 5 (15,6m2) 4m16 x 3m75 plus synlig stenalkov (2,62 m2) 1m64 x 1m60 plus garderobskåp under trappan (2,62m2) 2m50 x 1m04 w med exponerad stenvägg och hyllplan, golvbrädor, radiator i gjutjärn, fönster med utsikt över terrassen och poolen, taklucka till original «pigeonnier» för förvaring.
Badrum 4 (11.12m2) 3m90 x 2m85 upphöjt bad med handdusch, två stora tvättställsfönster med gott om förvaring, toalett, original invändigt fönster mot korridor, gjutjärnselement, handdukstork, klinkergolv och väggar
Sovrum 6 (23.38m2) 4m82 x 4m85 med exponerad stenvägg och golvbrädor, fönster med utsikt över terrassen och poolen, radiator i gjutjärn, trappa som leder till
Mezzanine-nivå (10,60m2) 4m82 x 2m20 med golvbrädor och original med takstol och balustrad.
Dörr och trappa till:
Vind - ca 125m2 förvaringsutrymme (maximal höjd 2m25) med fönster, takfönster, helt isolerad och ombord.

Poolen är 10m x 5m med romerska trappor och ett nytt säkerhetslarm och omges av en enorm högkvalitativ rekonstituerad stenbelagd terrass på ca. 250 m2, med parternas plantering med lågt underhåll och en grill, perfekt för underhållning utomhus under de två pergolorna draperade med rosa och lila blåregn, klätterrosor och jasmin. Det finns också två stora täckta områden där festen kan fortsätta vid överdriven sol eller regn.
Det finns uthus på cirka 250 m2 inklusive ett verkstads- / poolkontrollrum, ett stängt garage på 24 m2 och en delvis stängd ladugård på 48m2 för parkering, ett dubbelt stenbyggt kycklinghus med kaninkrokar, ett förrådsutrymme som en gång använts som ett voliär och en vinframställning «grotta», fortfarande med vinkärl, på 78m2 som också kan användas för parkering, vilket ger dubbel- höjd täckt parkering för minst 6 fordon.

Omgiven av häckar med höga grindar (en motoriserad med porttelefon och fjärrkontroll) som går in på två breda asfaltvägar på varje sida av fastigheten, återges huset i grädde, med ett helt renoverat tak, omhängt med traditionella kanaltakplattor, högkvalitativt dubbelglas och omfattande isolering, vilket ger den en utmärkt energiprestanda på «B». De effektiva gammaldags gjutjärnsradiatorerna och varmvattnet värms upp av en effektiv oljepanna (föroreningsgrad "D"). Dränering sker via en stor kapacitet underjordisk septiktank. Den befintliga originalbrunnen nära den andra grinden kan ge bevattning till trädgården.

Även om utsikten på norra sidan av huset är fantastisk, är alla de stora huvudrummen, mestadels med högt i tak, med väggar målade i neutrala bleka pastellfärger och utrustade med tv- och telefonpunkter för internet, har placerats på södra sidan av huset med utsikt över terrassen, poolen och trädgården för att maximera exponeringen för ljus, sol och den magnifika utsikten. (se bilder av planer)
Det omgivande landskapet är perfekt för landvandringar och det finns en närliggande naturskön cykel- och joggingspår på 47 km som går från Albi till Castres via Lamillarié.
Trots sin lugna landsbygdsmiljö, huset ligger bara 10 minuter från den historiska stadskärnan i Albi med sin imponerande katedral, butiker, skolor, restauranger, golfbanor, kultur- och sportfaciliteter, järnvägsstation och andra transporttjänster. Det finns en byskola i Lamillarié och skolbuss till gymnasieskolor i Albi, som också har ett utmärkt universitet. Toulouse, med sitt livfulla affärscenter, TGV-järnvägsstationen och Toulouse-Blagnac internationella flygplats, ligger mindre än 60 minuter bort, via den närliggande motorvägen A68 från Albi, som betjänar Paris, Storbritannien, Amsterdam, Lissabon, Madrid och andra nationella och internationella destinationer. Rodez internationella flygplats (även ungefär 1 timme bort) erbjuder regelbundna flygningar till Paris, Storbritannien och Belgien.
Regionen är genomsyrad av historia, särskilt för kataruppror från 1200-talet som starkt försvarades i de närliggande pittoreska befästa kullstäderna som som Cordes-sur-Ciel och är också känd för sin tidigare omfattande produktion av pastellblå bomull. Vinfiskare kommer också att uppskatta de utmärkta vingårdarna i närliggande Gaillac. Medelhavskusten, havet och den spanska gränsen ligger 2 ½ till 3 timmars bilresa bort, liksom skidorterna i Pyrenéerna och Auvergne.

Golv planer

Ground Floor Plan

Plats

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss