This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Finca Oasis Country Home

Caudete,  Albacete,  Castilla-La Mancha,  spanien
€249 950

Sammanfattning

 • bedrooms 4
 • bathroom 2
 • Property Size: 199 sqm
 • Land Size: 46369 sqm
 • Year built: 1980
 • Helt reformerad Cortijo
 • Underbara anlagda trädgårdar och härlig friformspool
 • Vackert läge på landsbygden
 • Kök med Central Island och ljus matplats
 • Stor lounge med vedeldare och studieområde
 • Bra storlek sovrum med 4 delar badrum
 • 3 ytterligare dubbelrum (2 med inbyggda garderober)
 • Familj duschrum
 • Centralvärme, dubbelglas och vedeldad brännare
 • 2 dubbla carports, skjul och Pergola

detaljer

Denna fantastiska helrenoverade cortijo ligger bara en kort 5 minuters bilresa från centrum av Caudete (02660).

Inbäddat i sin egen olivlund "Finca Oasis" lever verkligen upp till sitt namn eftersom det är en vackert hem omgiven av fantastiska trädgårdar. Området är ett mycket lugnt ställe att bo men med alla bekvämligheter du behöver för det dagliga livet nära till hands. Utsikten är verkligen fantastisk med "Sierra del Cuchillo" framträdande från alla aspekter av denna fastighet och "Sierra Oliva" en underbar bakgrund till detta hem. Om du vill leva det "goda livet", leta inte längre, det här är perfekt för dig. Det finns gott om plats för kycklingar, getter och grisar som möjliggör självförsörjning och om du är angelägen om att minska ditt koldioxidavtryck, har denna fastighet ett mycket omfattande solsystem. Om du letar efter ett avslappnat, fridfullt, avslappnat liv så är det här huset och de vackra trädgårdarna bara perfekta, avskilda men inte isolerade.

Marken är totalt drygt 43 000 kvm och planterad med 271 odlade olivträd som ger en inkomst beroende på kvantitet och oljepris. Dessutom finns det 3 valnöt-, 4 päron-, 10 mandel- och 18 plommonträd. Marken som inte planteras är helt platt perfekt för hästar eller andra djur som önskas och är lika perfekt för plantering med fler träd om det behövs vilket skulle öka inkomsten. Om du inte vill odla marken eller oliver själv, erbjuder det lokala kooperativet en tjänst för att göra så att du fortsätter att slappna av och njuta av livet med allt arbete som tas om hand !!

Ett område med 3 125 kvm har varit helt inhägnad och är därför säker för både djur och barn, det är inom detta inhägnad område som huset, uthus och pool och allt ligger. Den totala byggstorleken på allt är 324 kvm med huset 199 kvm.

Det inhägnade området går in via en elektrisk skjutgrind framför en palmkantad uppfart och detta leder till en parkeringsplats direkt utanför ytterdörren men fortsätter också upp mot en carport för två bilar. Bredvid carporten har du ett träförrådsbod som just har tagits om och har en elförsörjning. Det finns en timmerbutik på baksidan av skjulet.

Det inhägnade området har varit helt anlagd och är en medelhavs-oas som är fantastisk under hela året med många palmer, buskar, palm, sängar och terrasser, erbjuder olika sittgrupper för att njuta av utsikten. Den här vackra trädgården är en riktig egenskap hos den här fastigheten och är en absolut glädje att gå runt oavsett vilken tid på året och förstärks med en skräddarsydd friformspool som har en strandtyp och är helt perfekt för alla åldrar att njuta av. På ena sidan av poolen finns en pergola med lata spa, grill och sittgrupp, allt täckt så att du kan koppla av i skuggan och ytterligare en sittgrupp till den sida som är avtäckt för soldyrkare. På motsatt sida av poolen finns prydnadsgräs som är ett perfekt område att ligga och sola under palmerna. Omkring poolen och sittplatserna finns det utomhusbelysning som gör att du kan njuta av trädgårdarna både på kvällen och på dagen. Det finns en härlig innergård strax utanför huset som också ger välkomstskugga under sommarmånaderna.

Till baksidan av trädgården finns ett separat inhägnad område för odling av frukt och grönsaker, för närvarande finns det äpple, körsbär, päron, persika, platt persika, aprikos, hasselnötter tillsammans med vindruvor, krusbär, hallon och jordgubbar. Inom detta område finns det ytterligare en carport som rymmer två traktorer och från detta område finns dubbla grindar som möjliggör enkel åtkomst till marken.

Själva huvudfastigheten går in via ett täckt verandaområde i en rum som för närvarande används som ett tätt men kan vara ett fjärde sovrum om det behövs. Det finns ett härligt glasmålningsfönster mot öster som ger vackra färger i det här rummet när solen stiger varje morgon. Det finns ytterligare ett fönster på fastighetens framsida och under detta en kylare, det finns en glasdörr som leder till korridoren som går genom mitten av huset och nästa rum du kommer till är sovrummet. Det stora sovrummet är en härlig storlek och ett mycket ljust rum med kylare, dubbla dörrar som leder till sidot terrassen och trädgården, en mycket avkopplande plats att se solen stiga upp med ditt morgonkaffe, det finns också ett målat glasfönster som tittar in i korridoren . Det stora sovrummet drar nytta av ett badrum med badkar, duschkabin med glaspaneler, handfat, toalett, handdukstork, kylare och fönster med utsikt över trädgården bak. Utanför badrummet har du också en fin storlek förråd med massor av hyllor. Tillbaka till korridoren har du en kylare och en kappskåp i full höjd med extra förvaring ovanför ytterligare två dubbelrum, alla med inbyggda garderober och fönster med utsikt över den främre delen av trädgården med värmeelement nedan. Familjens badrum nås också från korridoren, detta består av en duschkabin med glaspaneler, handfat och toalett, handdukstork och ett fönster med utsikt över trädgården. Från hallen får du också tillgång till takytan som täcker hela fastigheten och ger utmärkt förvaringsutrymme.

I slutet av hallen har du en glaspaneldörr som leder till en mycket rymlig och ljus lounge med en hörn i ena änden, perfekt som kontorsutrymme. Loungen har dubbla dörrar som leder till ett täckt område på framsidan av fastigheten och en låg böjd vägg som omsluter en saftig trädgård med vattenfunktion. Det finns två fasta fönster med utsikt över innergården och poolen bortom. Från alla dörrar och fönster i detta rum har du fantastisk utsikt över de omgivande trädgårdarna och landsbygden bortom. Mellan de två fasta fönstren finns en mycket effektiv 14kw vedbrännare med en funktionsvägg bakom och det finns också två radiatorer i detta rum.

En stor valv leder från loungen till en mycket trevlig köksmatplats. Köket är utrustat med ett bra utbud av basenheter och har en gasugn, grill och spis med utsug i ett hörn och både tvättmaskin och diskmaskin är inbyggda. Det finns en stor ö som ger extra förvaring och det finns sittplatser till ena änden. En hög kyl / frys med skåp över och en förvaringsenhet med mikrovågsenhet finns i ett hörn och i ett annat hörn finns en dubbel basenhet med glaserad enhet ovanför. Köket har en glasdörr som leder till den täckta innergården och det finns ytterligare två fönster som kan öppnas. På motsatt sida av köket från innergården finns den ljusa matplatsen som har ett fast fönster till sidohöjd och två radiatorer.

Utanför köket har du en stor storlek förråd utrustad med en rad av bas- och väggskåp och plats för kyl / frys. I detta rum finns batterierna och all annan utrustning för solsystemet. Detta förråd leder till ytterligare ett rum som är platsen för pelletspannan, varmvattenpannan och avhärdaren. Det finns gott om förvaring här för pellets och många andra föremål, det finns en dörr här bakom fastigheten och trädgården.

För att förbättra allt som nämnts ovan måste det nämnas att alla fönster som öppnas och dörrar är UPVC dubbelglasade med integrerade fönsterluckor och myggnät, plus rejas installeras i hela fastigheten. Centralvärme installeras i hela fastigheten och värms upp via en pelletspanna. Alla ytterväggar har torkats med extra isolering och loftet har också isolerats. Isoleringen hjälper till att bibehålla värmen på vintern men också hålla fastigheten sval på sommaren. En vattenavhärdare installeras och detta ger mjukat vatten i hela fastigheten plus det finns ett filtrerat dricksvattensystem installerat i köket. Det finns gott om kraftpunkter i hela fastigheten, både internt och externt. Internet och en fast telefonlinje är installerad. Olika vattenpunkter har installerats runt mycket av trädgården, det finns också bevattning installerad i vissa områden. Planer tillgängliga områden som visar vatten- och elektriska layouter och bruksanvisningar för olika utrustning för alla aspekter av huset. Det finns en generator för säkerhetskopiering om och när det behövs.

Caudete är en typisk inhemsk spansk stad med en befolkning på cirka 10 000 personer. Det finns ett medicinskt centrum med 24-timmars akuttjänst, skolor, tandläkare, många barer, restauranger, två stormarknader, banker och många fristående butiker. Du har allt du behöver för det dagliga livet mitt i staden. Det finns tre angränsande städer Yecla, Villena och Almansa som alla erbjuder ytterligare variation och Villena har också en järnvägsstation. Det är bara 45 minuter till Alicante och drygt en timme till Murcia och Valencia.

Golv planer

Plats

Kontakta säljaren

© 2004 - 2022 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss