Renoverat Stone Village House och trädgård

Harakopio,  Messinia,  Peloponnisos,  grekland
€199 600

Sammanfattning

  • bedrooms 3
  • bathroom 1
  • Property Size: 180 sqm
  • Land Size: 214 sqm
  • Year built: 1950

detaljer

I korthet:
- Stort stenbyggt, fristående karaktärsbyhus, helt och nyligen renoverat till en hög standard med kvalitetsmaterial och inredning, i linje med fastighetens estetik.
- Två/tre sovrum (med möjlighet att enkelt skapa fler sovrum eller anpassa sig till två lägenheter).
- Ett nyrenoverat, rymligt familjebadrum (med möjlighet att enkelt skapa ytterligare ett).
- Nyinrett kök med vitvaror till inkluderar rostfri muti-funktion elektrisk ugn, keramikhäll, fläkt och kyl och frys. Ikea-kök med djupa lådor för rymlig förvaring och enkel åtkomst.
- Mycket stort vardagsrum/vardagsrum i loftstil med välvt trätak och trägolv. Ljust flerrumsrum med massor av fönster, stor vedeldare, många eluttag/internetuttag för telefon och förvaring.
- Säker grovkök.
- Vedbod och Apothiki (förråd).
- Tre nya Daikin Inverter Split Air Conditioner-enheter för kylning och uppvärmning.
- Nya Eco-solpaneler och vattentank.
- Helt nya Europa dubbelglasfönster i aluminium, med lutning och sväng, insektsnät, fönsterluckor och dörrar med fantastiska säkerhetsfunktioner.
- Hela huset har nyligen målats om med hållbar färg.
- Vacker, privat, mogen trädgård med lättskötta utrymmen, fruktträd och provplantering, pergola och tillräckligt med utrymme för att skapa en pool .
- Huset är anslutet till fast telefonlinje och har mycket bra internetuppkoppling.
- Parkering på 100 meter.
- Lugn gata med tillgång till bil.
- 1 minuts promenad till byns centrum och bekvämligheter.
- 5 minuters bilresa till strandstaden Koroni vid hamnen, med dess karaktär, den berömda Zaga-stranden, slottet och com. omfattande bekvämligheter.
- Inom enkel tillgång från många orörda sandstränder och rena hav.
- Byn ligger på en busslinje till Koroni, och i andra riktningen, till den vackra kuststaden Kalamata vid en sträcka 47 km. Kalamata har närmaste internationella flygplats till Harakopio, längs bra vägar
och en mycket naturskön väg intill havet.
- Huset är lämpligt och utrustat för året runt boende, och även för dem som inte gör det. vill köra. Det är också idealiskt för dem som kanske föredrar bekvämligheten med en "lås upp och lämna" i en mycket säker by.

Ingår i försäljningen:
- Alla större hushållsapparater i köket.
- 'Industriell stil' stålhylla i köket.
- Alla luftkonditioneringsenheter.< br />- En dubbel hydraulisk sängbotten för förvaring under sängen.
- Dubbel Artisan handgjord madrass av 'John Ryan by design – UK'.
- Vitmålat matbord i trä för sex personer.
- 4 matsalsstolar i furu.
- Dagsäng från Ikea.
- Två höga byråar i furu.
- Tygklädd (tvättbar) 3-sits soffa i neutral sandfärg.
- Vissa belysningsarmaturer.

Efter förhandling:
• Zanussi tvättmaskin 10kg XXL.
• Pitsos kondensatortork.

I detalj:
Detta kärleksfullt restaurerade hus "VILLA SHAMBHALA", ligger i Harakopio, som är en traditionell grekisk by, 2 km från närmaste vita sandstrand, och 5 minuters bilresa från den medeltida och pittoreska kuststaden Koroni med sina många hamntavernor, kafébarer, butiker och oändliga sandstränder. Harakopio är en mycket säker och vänlig by med många bekvämligheter, inklusive tavernor, cafébarer, apotek, bagerier, läkare, konstgalleri/butik, frisör- och skönhetssalonger, gör-det-själv-butiker, florist, minimarknader och en välsorterad stormarknad. På grund av dess många bekvämligheter är det en önskvärd by att bo i för sin bekvämlighet och livliga gemenskap.

Byn ligger på en busslinje året runt till Koroni i ena riktningen, som ligger 4 km bort, och till Kalamata, den närmaste staden i den andra. Kalamata, som ligger 47 km bort, är en härlig kuststad med en vacker hamn, boulevard vid havet och alla bekvämligheter man kan önska sig. Det har också den närmaste internationella flygplatsen till Harakopio, med ständigt ökande flygmöjligheter.

Detta traditionella hus har nyligen restaurerats till en mycket hög standard av sina nuvarande ägare som är artister och musiker, och det behåller sin karaktärsdrag och egenheter, samtidigt som det har uppfostrats till modern standard för komfort och bekvämlighet.

Huset är fördelat på två våningar och är totalt 180 kvm. Tomten är på totalt 214 kvm. Det är tillgängligt med bil på en lugn asfalterad sidogata i byn, som också innehåller det lokala olivmuseet/kulturcentret, och endast traditionella hus.

Väggarna är mycket tjocka, byggda i sten. se till att huset förblir svalt på sommaren och varmt på vintern. Taket är också isolerat och taket är mindre än 20 år gammalt. Alla fönster och dörrar är nyinstallerade av aluminium och av modern design med argongasfyllda hålrum, ramar med värmeavbrott och alla fönster har insektsnät och fönsterluckor. Dörrarna har flera säkerhetsfunktioner, så huset är extremt säkert. Det finns nya solpaneler och en ny ekologisk vattentank på taket som ger varmvatten större delen av året runt, och en elpatron för vintern för molniga dagar. För kylning och uppvärmning finns tre nya Inverter Split Air Conditioning-enheter från toppmärket Daikin; en stor i vardagsrummet och en i varje huvudsovrum. De har alla AAA-betyg. Hela huset målades om med Benjamin Moore av högsta kvalitet 2019, och det är färgbeständigt, hållbart och mögelbeständigt och nya rännor har placerats runt hela huset.

Huset består av en extremt stor lounge i loftstil på övervåningen på ca 55 kvm, som har massor av fönster som säkerställer ljusstyrka hela dagen och ett spektakulärt "katedraltak" med träbjälkar. Golven är av naturligt trä. Det finns också en mycket stor vedbrännare i detta rum som är mer än tillräcklig för att värma detta stora utrymme.
Utanför vardagsrummet finns ett nytt utrustat kök från Ikea, i en grå färg och traditionell stil som passar fastighetens estetik, och en ny integrerad multifunktionell elektrisk ugn, keramikhäll och fläkt från Pitsos (samma som Bosch). Diskbänken är av vit kompositgranit och kranen är av Franke. Ägarna valde djupa lådor istället för skåp för att maximera åtkomst och utrymmesanvändning. Köket betjänas av huvudingången och ett stort fönster.

Det stora familjebadrummet ligger också på denna våning, och det har fördelen av en rymlig duschkabin med ett regnbadsduschhuvud , glasskärm, stilrent handfat och ny Roca-toalett. Den nya plattsättningen är halkfri med terrakottaplattor i antik stil, och det finns en väggvärmare för vintervärme och ett eluttag. Det finns två fönster som säkerställer ett välventilerat utrymme och en svalkande bris.

Nedför några breda och enkla trappor från vardagsrummet når vi de två huvudsakliga sovrummen och ett tredje rum som kan användas som ytterligare ett sovrum/omklädningsrum/pysselrum/badrum etc. Eftersom sovrummen ligger på bottenvåningen håller de en mycket omgivningstemperatur och är svala på sommaren. Det största sovrummet är ca 36 kvm. Detta rum har nykaklat golv, gott om förvarings-/hängutrymme, två fönster och en dörr med fällluckor. Det andra sovrummet är också stort på ca 28 kvm och detta rum leder till det tredje sovrummet, som för närvarande används som musikrum. Dessa rum har även klinkergolv och det mindre rummet har vitkalkade takbjälkar. Detta rum leder ut till trädgården via en säker glasdörr med insektsnät. Alla sovrum har infällda taklampor eller spotlights.

Längst bak i huset, som nås via en säker dörr, finns grovköket som rymmer tvättmaskin och torktumlare. Det är ett mycket användbart, säkert förvaringsutrymme för elverktyg etc.
Inom tomten finns även en stor vedbod och en apothiki (förråd under våningen) som är mycket användbara utrymmen för cyklar etc. och det finns en utomhuskran och vägglampor.
Ploten nås nedför en liten körfält och genom en hög, låsbar metallgrind, som är skräddarsydd och inkluderar det gamla "Namaste"-tecknet för välkomst och frid. Genom denna port kommer man in i den "hemliga trädgården", för det är ovanligt att ha ett så privat, charmigt utrymme i en bymiljö. Trädgården är huvudsakligen anlagd med plaka (naturstenar), och det är plantering runt denna. Planteringen är mogen, med två apelsinträd, två mandarinträd, oleander, myrten, jasmin, plumbago, paradisfågel bland andra. Fruktträden är mycket rikliga och frukten är söt.
Det finns skuggiga och soliga områden i trädgården hela dagen, med olika sittplatser, och för underhållning finns en pergola i en del av trädgården som är 'murad' så det känns väldigt privat....a liten bit av grekiskt paradis!

Fler bilder finns på Magnolia Propertys webbplats.


Plats

Kontakta säljaren

© 2004 - 2022 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss