Hus / Barn i Limousin Natural Park

Cussac,  Haute-Vienne,  Nouvelle-Aquitaine,  frankrike
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 4
  • bathroom 3
  • Property Size: 177 sqm
  • Land Size: 0.7 Hectares
  • Year built: 1800
  • Vackert renoverat hus med vinterträdgård att dö för och stor trädgård med prydnadsdamm
  • Huvudsakligen sten konstruerad med många ursprungliga egenskaper, träbjälkar och vedeldad spis.
  • Enorm ladugård med välutrustade verkstad
  • Elektrisk neutral, genom solpaneler, helt centralt uppvärmd och dubbelglasad.
  • Beläget i Parc Naturel regionala Perigord Limousin - frodiga, orörda och vackra
  • Enkel åtkomst till lokala bekvämligheter, stormarknader, restauranger, badvatten
  • Uthus lämpade för vidare projekt
  • Helt privat, lätt att upprätthålla i grund pool med terrass
  • Skyddad grönsaksodling och tre skogar planterade med förnybar kastanj
  • Limoges flygplats 37kms - frekventa flyg till Storbritannien och franska internationella förbindelser

detaljer

DETALJER Fastigheten, belägen vid kanten av den lilla kommunen La Benechie, ca 4 km från Cussac, består av ett kärleksfullt restaurerat hus, som är knutet till en ladugård, en extra byggnad i närheten, en simbassäng, en stor trädgård med en fiskdamm, en historiskt betydande stuga som behöver restaurering och en vegetabilisk tomt, som totalt uppgår till 3300 kvm, plus tre skiften skog planterade med förnybar kastanj på totalt 4000 kvm.

EGENSKAPSBESKRIVNING

Huset / ladugården byggdes ursprungligen 1859 (enligt lintelen över eldstaden) och har ytterligare två moderna tillbehör på den.

Bottenvåning
Entréhallen med kök, tvättstuga och nere badrummet leder av den. Ett dubbelfönster öppnar sig mot den lilla trädgården. Golvet är kaklat
Kök (3.95x3.25) är kompakt utrustad med hörnkeramikhäll, dubbla ugnar / mikrovågsugn och en uppvärmd lådan och utrymme för en kylfrys. Ett dubbelfönster öppnar ut mot trädgården. Golvet är kaklat.
Conservatory (5.30x3.70m) Direktåtkomligt från Kök via franska fönster. Dubbelglas, skjutdörrar på yttre tvåsidor, invändig mur, träbjälk och gipsloft med två breddbara takfönster. Limousin stil ek golv. 3 steg som leder till bostads- / mottagningsrum.
Tvättrum - innehåller oljedrivna pannor som värmer upp centralvärme och hushållsvatten. Tillbehör för tvättmaskin och torktumlare. Gott om utrymme
Nersta badrummet - innehåller toalett, handfat och dusch och kan användas som omklädningsrum av besökare som simmar. Litet ventilationsfönster, Golvet är kaklat
3 steg från entrén upp till
Boende / mottagningsrum (5.20x7.60m) Exposed träbjälkar och tak, med blandning av gips och klädda stenmurar, en granit öppen spis med träplatta inskriven "1859", en 5 * Godin loggbrännare, gammal dörr till sluten trädgård och trätrappor till översta våningen. Windows på varje sida av dörren. Det finns en "grotta" under detta rum som på grund av sin omgivande temperatur kan användas för vinlagring och nås av en fälleldörr i golvet.
4 steg upp till
Andra mottagningsrummet (4,25x6,45m) Träbalk och gips tak med stenmurar hela. Inbyggda ek bokhylla. Kaklat hela och med golvvärme. 50% av rummet är dubbelt höjdutrymme. Två fönster och franska fönster som leder till liten trädgård. Trätrappor som leder till öppen planlösning med mezzanin sovrummet (4.25x3.50m). Övervåningen (från vardagsrummet / receptionen)
Öppet område - används som "Office / Study" (4.20x4. 30) Träbjälkar och tak, kastanjeparkettgolv, två dubbla fönsterfönster med SW-aspekt.
Linneskåp / Walk-in-garderob (2,80x1,80m) Skyltar för linne på ena sidan, klädsken å andra sidan och en 'dolda' värdesaker säkra inbyggda i väggen.
Litet sovrum (2.80x3.30m) Söt litet rum med fönster med NW-aspekt. Exposed trä tak och balkar, kastanj parkettgolv, gips väggar.
Ned 2 steg till landning som är
Familj badrum (2,50x1,80m) - bad med dusch och skärm, handfat och toalett. Litet fönster. Plattor och gipsväggar efter behov, klinkergolv.
Huvudsakliga sovrum med eget badrum (5.10x4.10m) Alla vägggips utom i badrum som är kaklat. Trägolv. Franska fönster på kakel terrass med träbalustrade och ger vacker utsikt. En-suite innehåller dusch, handfat och toalett, handdukshandduk.

Externt rum, (ca3.0x5.0m) nås via liten trädgård och upp 6 steg
Kan användas som sovrum, kontor, studio eller till och med gjord till en gite. Trägolv, stenmurar, utsatta träbjälkar och gips tak, 2 fönster. Ingen permanent elnät eller vatten.
Förvaringsutrymme under detta rum av samma storlek är omsluterad av dubbeldörrar, externt åtkomliga. Utanför
Omfattande terrasser och vägar i natursten ger platser att sitta och komma åt fastigheten från parkeringen.
Området bredvid huvuddörren är täckt och bildar en väderbrygga, ett skuggat matplats på sommaren, en logglagring på vintern och ett diskret hus för 2500 ltr uppvärmningsoljetank.
Blomsterbäddar angränsar till gräset mellan terrassen och vägen och poolen. Simbassäng
Ursprungligen levererad av Christal Pools, bildas 8,5x 6,0m pool av två anslutande cirklar som i en nummer 8 form och har en kakel / flagstone surround. Norra sidan av detta område är inhägnad med en balustrade av metall. Det blåa fodret förnyades för ungefär två år sedan, liksom zircon-filtersystemet som filtrer ner till 2 mikron. PH justeras automatiskt för enkelhet, medan klorering måste ske manuellt. Rengöring görs normalt av en "robot", och ytskiktet skummas av skummare vid ingångsstegen. Det finns, enligt lag, ett poolalarm. Den blå bubbla sommarlocket värmer vattnet när solen skiner och förhindrar överdriven värmeförlust över natten. Den gröna vinterhöljet förseglar helt hela enheten under vintern. Sällan är vattentemperaturen under 25 c under sommaren.

Barn
Tillträde externt från vägen i trädgården, fungerar entrérummet som en trädgårdshop och garage för grässkärningsutrustning. Golvet är av betong
Verkstaden / mangrottan är tillgänglig från detta rum. Det är starkt upplyst av takbelysning och har många elproppar. Bänkar och hyllor finns i överflöd. Golvet är av betong.
Det dubbla höjdsutrymmet, som upptar kvar på bottenvåningen, har också ett betonggolv och har trätrapp som leder till den övre nivån ovanför de andra två rummen.
Detta är en stor öppen yta som kan användas för otaliga ändamål. Den har trägolv och har dagslys via två Velux-fönster i taket samt el-ljus. Det finns också en enhet som styr solpanelerna på den yttre sydliga sidan av taket ovan.

Solpaneler
Tolv solpaneler har varje år genererat tillräckligt med el för att betala för den inhemska elförbrukningen av fastigheten. Mätaren läses automatiskt av Electricity de France (EDF)

Ingång till egendom
Dubbela träportar öppnar till en asfalterad uppfart som leder uppåt till en stenig parkeringsplats och en bilbil utanför bilen. Carport har en trästruktur med kakeltak och har elektriska punkter.

Trädgården
Den omfattande trädgården läggs på gräs, men ett vackert område runt dammen strykas och dammen är delvis omgiven av en all-weather vägen. En bro går över den naturliga vattenkällan som matar dammen. Själva dammen innehåller vattenliljor och många karper, varav några är Koi

En delvis förälskad egendom upptar i den bortre änden av trädgården och används för förvaring, speciellt av stockar för eldstaden. Det lilla rummet i stugan var mötesplatsen för Maquisade under andra världskriget. Hela byggnaden är mogen för renovering.

Bredvid denna byggnad finns den skyddade köksträdgården som, när den odlas, kan ge mer än tillräckligt med grönsaker under sommarmånaderna. Röda strömmar, krusbär, hallon, björnbär och asparges skördas för närvarande årligen

Extern skogsmark

Huset levereras med tre små paket skogsmark, allt inom 10 minuters gångavstånd från hus. Två är planterade med förnybar kastanj och är för närvarande redo för skörning.

Golv planer

Ground floor

Plats

Platsfoton

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss