Bergparadis i centrala Portugal

Vinho,  Coimbra,  portugal
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 1
  • bathroom 1
  • Property Size: 50 sqm
  • Land Size: 1 Hectares
  • Year built: 1800
  • Traditionellt med moderna bekvämligheter
  • Helt självförsörjande
  • Privat
  • Potentiell inkomst
  • Vackert läge
  • Källvatten
  • Ström
  • Inte långt från bekvämligheter
  • Inredning och inredning ingår
  • Inga räkningar

detaljer

Om du vill flytta till en självförsörjande livsstil eller bara vill komma tillbaka till naturen för lugn och ro är den här egenskapen något för dig. Gå rakt in i en lantlig, ekologiskt sund livsstil omgiven av berg och natur men med alla moderna bekvämligheter. Det är en härlig lantgård som består av en renoverad, smakfullt inredd stenstuga med en hektar terrasser och trädgårdar vid foten av Serra Acor-bergen i centrala Portugal. Den har sin egen sol- och vindkraftförsörjning, 5+ privata vattenkällor, sitt eget avloppssystem och massor av fruktträd och grönsaksfläckar. Det har också plats för uthus för en storfamilj eller företag.

SPECIAL LOCKDOWN-ERBJUDANDE:
På grund av att resor för visningar är svåra just nu sänker jag priset till 85000 för villiga köpare att betala en deposition och förbinda sig att köpa utan att se personligen, enbart från foton och videor. Kontakta mig om detta är en möjlighet för dig.

Huset:
Den 150 år gamla stenstugan har nyligen renoverats i lantlig stil. Det är en traditionell en-upp-en-portugisisk bostad med 2 fot tjocka, utsmälta väggar och mäter cirka 5m x 5m på var och en av de två våningarna, med ett totalt golvyta på ca. 50m2. Det ligger inbäddat i en söderläge sluttning med utsikt över dalen till vackra böljande landskap. Huset levereras komplett med möbler, elektriska apparater, konst, hängningar, mattor och belysning. Den drivs av ett expanderbart 3Kw sol- / vindsystem, vilket gör det idealiskt för ett fritidshus, konstnärsstudio, pensionstuga eller självförsörjningsprojekt. Den har minst 5 vattenminor för dricksvatten året runt och bevattning och gränsar på ena sidan av en liten fjällbäck som passerar ett antal naturliga vattenfall.

På övervåningen finns ett stort sovrum med läder soffa, stol, dubbelsäng, skrivbord, ljudsystem och förvaringsenheter i tall och kastanj. Originalkonst och hängningar pryder väggarna och tallgolvbrädor kikar ut genom de orientaliska mattorna. Balinesisk belysning ger en mysig glöd. Dubbla altandörrar leder till en vacker rustik träveranda med utsikt över dalen.

På nedervåningen finns ett modernt utrustat kök, en stor vedspis, en soffa och matbord och stolar. En kyl-frys och mikrovågsugn sitter i hörnet och tvättmaskinen är undangömd under trappan. Fläckar kompletterar den konventionella belysningen, och mer konst och hängningar kompletterar inredningen. En innerdörr leder till duschrummet / W.C. som är helkaklat och betjänas av en elektrisk elpatron.

Fastigheten är dubbelglasad med ett isolerat tak och är en av de året runt vattenfjädrarna. Vattnet har testats och certifierats för konsumtion. Det är sött och gott.

Omformaren levererar 4Kw till huset och levereras av 2,2 kW solpaneler och en 1kw vindkraftverk som går in i 4 stora gelbatterier med totalt 800 Ah lagring. Detta räcker för att leverera kraft genom de gråaste vintrarna, även om fler paneler, batterier och till och med vattenkraft från strömmen lätt kan läggas till.

Utanför finns en skiffersten uteplats med en utekran och en sittgrupp. Bredvid detta är sten trappor som leder upp till uppfarten. Intill huset finns en liten skjul för solutrustning och verktyg, och detta leder ut till den stora trädgårdsterrassen / fruktträdgården.

Landet:
Marken är mycket bördig och har rik, djup lerjord som aldrig har odlats intensivt eller sprutats med kemikalier. Den består av cirka 1 hektar bevattnade odlingsbara terrasser blandade med naturområden.

Det övre området öster om huset har 3 stora grönsaksterrasser kantade av aprikos, persimon, päronträd och en banan, plus en tropisk fruktterrass med cirka femton träd. Alla dessa bevattnas naturligt och behöver lite underhåll.

Ytterligare en terrass ges till djurlivet, och en annan används för att odla gräs för mulching och markförbättring.

Området väster om huset har en stor, nyplanterad platå med citrusträd med några loquat och granatäpplen bland många mogna oliver. Nedre ner på en annan terrass finns fler oliver med ett dussin nyplanterade mandelträd plus exotiska ämnen som guavor och litchi.

Trädgårdsodlingen närmare huset har päron, persika och plommonträd med några fler oliver. Områdena mellan träden utgör ytterligare en grönsaksplåster och överlämnas för närvarande till rovor, potatis och sparris.

De nedre terrasserna är planterade med cirka 60 tidiga och sena säsongs kastanjer plus några plommon och sockerrör tillsammans med några valnötter. Tillfartsvägen har planterats med mer än 20 oliver. Du kommer aldrig att behöva handla frukt igen!

Ned mot där marken möter vägen finns en nästan sjunkna, avskild hörnträdgård som är naturligt åtskild från resten av fastigheten och bäcken löper mitt i detta och skapar ett mikroklimat. Den har terrasser på vardera sidan som har inhemska träd och den har planterats med ytterligare kastanjer för att skapa skugga, även om det mesta kan användas för plantering av grönsaker om det behövs. Det finns några platser i hörnträdgårdsavtalet för bord, sittplatser och en grill, eller kanske uthus.

Under hela fastigheten är inhemska ekar och andra vilda träd utspridda, vilket ger skugga och variation. Trädgårdsmästare kommer att älska de kreativa möjligheter som landet erbjuder dem. Med användning av batteridrivna verktyg i kombination med solpanelerna kan marken bibehållas kostnadsfritt.

Räkningar:
Denna romantiska men ändå praktiska lantgård är helt utanför nätet, med el produceras på plats, avloppsvatten till en septiktank och med tillräckligt med mark för att odla dina egna grönsaker. Dricksvatten tillhandahålls av en av de många naturliga källorna som har rörts in i huset. På vintern serveras värme och matlagning av vedspisen. På grund av alla dessa fördelar finns det inga elräkningar att betala.

Den enda utgående är en liten årlig fastighetsskatt (cirka 30 euro) som nya köpare är undantagna från i 7 år, och som inte gäller till dem med lägre inkomster.

Affärspotential:
Det finns potential att tjäna pengar på den här fastigheten på ett antal sätt om så önskas. Källvattnet kunde tappas och säljas - marken genererar cirka 6 miljoner liter källvatten av högsta kvalitet per år. Varje tappningsprocess kan drivas av det befintliga kraftsystemet, som kan uppgraderas vid behov. Det finns också tre eller fyra tomter som är väl placerade där stugor eller yurter kan placeras på marken för att göra det till en miljöresa, glamping destination eller live-in inspelningsstudio etc.

Plats:
Området är tyst och avskilt och ligger 7 kilometer från den livliga, kullerstensbelagda marknadsstaden Coja med sina kaféer, banker, butiker, restauranger, skola och vårdcentral, vilket ger både integritet och lokala bekvämligheter. Närmaste livsmedelsbutik ligger cirka 3 kilometer bort. Hela området är en enastående naturskönhet, bergigt och skogsklädt med många små byar prickade på sluttningarna. Det finns många spår som slingrar sig i hela regionen, och dessa kan nås med bil, cykel eller fot från fastigheten. Det är ett fantastiskt semestermål och ett ännu bättre ställe att bo på.

Stugan nås via en 2 km skogsbana som kan bli lerig i vått väder och har ett par branta lutningar, så det rekommenderas att köpare överväger en 4x4 eller 100cc + cykel / skoter om de är intresserade. Ett privat spår går ända upp till ytterdörren, och den nedre terrassen vetter mot allmänheten. Det går knappast någon trafik på allmän väg, högst ett par bönder per dag.

Fastigheten har all nödvändig dokumentation och är uppdaterad med fastighetsskatt.

Plats

Platsfoton

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss