Lugnt hus med 3 sovrum i stor trädgård

Maureillas-las-illas,  Pyrénées-Orientales,  Occitanie,  frankrike
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 3
  • bathroom 2
  • Property Size: 130 sqm
  • Land Size: 1700 sqm
  • Year built: 1980
  • Helt privat men nära byns centrum
  • Takterrass med fri utsikt över bergen
  • Terrasserad på tre sidor
  • Mark för småbruk, pool eller uthus
  • Varmvatten från lågkostnadsvärmepump
  • 6 flygplatser inom 2,25 timmar
  • Enkel åtkomst till Spanien - 10 minuter med bil
  • Händer dränering
  • Stort kök matsal
  • Vedspis

detaljer

Ett solblött paradis för mindre än kostnaden för en semi i förort!

Fredligt 130 kvadratmeter hus i två våningar med stor trädgård (ca 1700 kvadratmeter), soliga gårdar och privat takterrass spektakulär utsikt över bergen. Beläget vid kanten av byn Maureillas las Illas från 1200-talet vid foten av Pyrenéerna, inom 30 minuters bilresa från Medelhavskusten vid Collioure och 10 minuter från Spanien, är huset omgivet av träd men bara 4 minuter promenad från butiker, barer och restauranger i byns centrum. Det passar människor som letar efter ett heltidshem för sig själva, eller som ett fritidshus för ägarna, med potential att hyra ut huset under en del av året.
Huset har tre sovrum, två badrum, ett vardagsrum, ett stort kök / matrum, ett grovkök, en omfattande täckt uteservering, med spiraltrappa tillgång till takterrassen ovanför köket, två gårdar och ett sommarhus i trädgården. Den har kopplats om, har fått ny VVS installerad och är i dränering.
Sovrum:
Två dubbelrum på övervåningen, ett enkelrum på nedervåningen. Huvudsovrummet har en dubbelsäng, inbyggda skåp och två stora Velux-fönster med utsikt över Canigou-berget (2785 meter, det högsta i området). Det främre sovrummet har plats för två enkelsängar och har ett stort fönster i söderläge. Sovrummet på nedervåningen ligger utanför vardagsrummet, med ett fönster som vetter mot den främre innergården.
Badrum:
Badrummet nere har ett badkar, toalett, handfat, handdukstork och gott om hyllor och krokar. På övervåningen ligger ett duschrum med toalett, handfat, handdukstork, skåp och hyllor intill de två sovrummen. Varmt vatten till de två badrummen tillhandahålls av en miljövänlig luftkällvärmepump.
Vardagsrum:
Mysigt vardagsrum i mitten av huset med en vedspis. Vardagsrummet ger tillgång till köket, sovrummet på nedervåningen, badrummet och trapphuset som är utrustat med en luftkonditioneringsenhet. Stora franska dörrar öppnas från vardagsrummet till bakgården intill den täckta gångvägen.
Kök / matsal:
Köket har omfattande arbetsytor i massivt trä ordnade i L-konfiguration och en ö, allt på skåp utrustade med målade ekdörrar. Utrustningen inkluderar en elektrisk ugn / mikrovågsugn / grill, gasspis, kyl / frys, diskmaskin och dubbla handfat och det finns omfattande skåputrymme i en hörnenhet och under bänkskivorna. Matsalen tar ett bord 6/8 och utöver detta finns en bekväm sittgrupp med plats för en 3-sits soffa, soffbord och två fåtöljer. Ytterdörren leder ut mot den södra innergården medan två stora franska fönster ger tillgång till den täckta gångvägen runt huset, köksgården och spiraltrappan till terrassen.
Separat tvättstuga:
Ny tvättmaskin och utrymme för förvaring av rengörings- och tvättutrustning.
Utomhus:
Ovanför köket en takterrass med utsikt över Canigou. På bottenvåningen finns täckta kaklade sittplatser och en terrass som omger huset. Trädgården läggs till gräsmatta och det finns gott om plats för en pool eller ytterligare uthus. En utomhusvattenförsörjning (gratis) som rör från byn går in i en 300 liters tank för att bevattna trädgården.
Studio / Workshop / Sommarhus:
Det finns en träverkstad som också kan fungera som extra sovplats i trädgården, och det finns plats för andra uthus som är föremål för planeringstillstånd.
Vägbeskrivning:
Observera att för att komma till huset parkerar du i en liten körfält 200 meter från huset och går nerför stigen. Den bakre grinden ger tillgång till trädgården. Alternativt kan du parkera i byn och gå 400 meter längs vägen till ytterdörren. Det är inte möjligt att köra direkt in i trädgården.
Lokala anläggningar:
Maureillas har ett bageri, en plantskola och en grundskola, ett litet snabbköp, en slaktare, ett apotek, en take-away pizzeria, två barer och två restauranger. Större stormarknader, restauranger, barer och ett större utbud av butiker finns på Ceret eller Le Boulou, båda mindre än 10 minuter med bil. Perpignan är en vacker kosmopolitisk stad 30 minuters bilresa från Maureillas med biografer, teatrar, marknader och ett brett utbud av affärer och museer. En frekvent bussförbindelse förbinder byn med Ceret och Perpignan.
Regionen:
Maureillas, en traditionell fransk by med cirka 3000 invånare, ligger i den sydligaste dalen i Frankrike och har ett idealiskt läge för att dra nytta av allt som den underbara soldränkta Pyrenéerna Orientales-regionen har att erbjuda. Hemma för Europas största vinodlingsindustri, lokala gårdar är också specialiserade på att producera körsbär, persikor, aprikoser och kiwifrukt. Promenader och vandring, mountainbike, simning (antingen vid närliggande Lac de Saint Jean eller vid vackra sandstränder vid Medelhavet som Argeles och Le Racou bara 30 minuters bilresa bort), tennis, vattensporter, skidåkning (lokala skidorter vid Font Romeu och Les Angles ligger bara en timme och femtio minuter bort) och många andra attraktioner ligger inom räckhåll. Den förtjusande närliggande staden Ceret har ett känt museum för modern konst (Picasso, Chagall och Dufy, bland många andra, arbetade i staden), en livlig lördagsmarknad och gatufestivaler året runt.
Att komma dit:
Lokala flygplatser är Perpignan (40 minuter), Girona (1 timme), Barcelona (2,25 timmar), Beziers (1,5 timmar), Carcassonne (1,5 timmar) och Montpellier (2 timmar) med bil och höghastighets TGV-tåg går direkt till Perpignan från Paris, Lille och Barcelona. Tillgång till motorväg A9 (från Montpellier till Barcelona) är mindre än 10 minuter bort vid Le Boulou.

Golv planer

Plats

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss