Vackra Manoir nära Mont St Michel

St Ouen La Rouerie ,  Ille-et-Vilaine,  Bretagne,  frankrike
€310 000

Sammanfattning

  • bedrooms 4
  • bathroom 3
  • Property Size: 260 sqm
  • Land Size: 1248 sqm
  • Year built: 1700
  • Original trappa
  • Stora eldstäder i granit
  • Original ekbalkar
  • 20 km till Mont St Michel
  • Perfekt för bed and breakfast/ Air bnb
  • Känd lokalt som Chateau Le Beauchais
  • Huset har en rik historia
  • I utkanten av en stor by
  • Stort kök med bänkskivor i granit och integrerade vitvaror
  • Kan börja generera inkomster direkt

detaljer

En vacker och unik stenherrgård byggd 1761 i utkanten av en stor by belägen i Bretagne intill Normandiegränsen. Lokalt känd som Chateau de Beauchais. Det är den näst mest historiska byggnaden i området efter Chateau de la Rouerie, vars invånare Marquis de la Rouerie och "Lord of the Vine" lät bygga herrgården åt sin mor (Demoiselle de Boschet) därmed sammanlänka de två byggnaderna, och en del av Frances rika historia.
St.Ouen la Rouerie var den första byn i Bretagne som befriades av general Patten under andra världskriget.
Faktum är att en av de amerikanska kyrkogårdarna ligger lite över 10 minuter bort i St James.
Herrgården ligger i ett lugnt och lugnt läge, mycket enkel direktväg till motorväg A84 och direktväg till Rennes, har inkomstpotential direkt.

När du går in i herrgården möts du av den fantastiska eken trappa som delar östra flygeln och västra flygeln . Trappan spiralerar hela vägen till andra våningen, vilket ger wow-faktorn
Också i entréhallen på bottenvåningen finns en garderobstoalett och handfat under trappan och en dörr som leder till den bakre trädgården. Till höger (östra flygeln) har du en vacker matsal med en enorm öppen spis i granit och stora ekbjälkar. Det finns stora fönster i norr och söder med ursprungliga invändiga träluckor som släpper in mycket dagsljus. Från matsalen leder ett vackert presenterat vardagsrum/sal med ekpanel och en fantastisk braskamin. Längs huvudväggen finns original inbyggda skåp och en smart utskjutbar barhylla. Fönstret i söderläge har invändiga träluckor och på norra väggen har du dubbla dörrar som leder till den bakre trädgården, med utsikt över det böljande landskapet. På bottenvåningens västra flygel har du ett bibliotek/läsesal som leder till ett grovkök/tvättstuga bakom och rakt på ett enormt kök/vardagsrum med en stor tak öppen spis. Den har ett fullt utrustat tyskt kök med bänkskivor i granit och integrerade apparater (kyl, frys, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn) och har utdragbara skåp i full höjd. Den har också två separata handfat inskurna i bänkskivorna i granit vilket gör det till ett bra ställe att laga mat och underhålla. Det finns också dubbla dörrar som leder ut till den söderläge främre trädgården för de varma sommardagarna. Herrgården drar också nytta av supertjocka väggar som säkerställer en sval natts sömn under varma sommarnätter.

På första våningen i östra flygeln finns en korridor med nytt massiv ekgolv som leder till två stora sovrum. Det första sovrummet har en stor öppen spis i granit. Den har även
ett nytt massivt ekgolv. Det andra sovrummet är det stora sovrummet och har totalrenoverats och återställt det till sin forna storhet med synliga takbjälkar i taket, väggarna har gjorts helt med kalkbaserad puts. Den har eget våtrum med golvvärme. Sovrummet har även specialtillverkade inbyggda garderober i massiv valnöt. Den har en stor öppen spis i granit och ett nytt massivt ekgolv. På den västra flygeln finns en korridor som leder till ett stort familjebadrum med fullstort badkar och duschskärm. Längs korridoren finns två stora sovrum med inbyggda garderober. Den här sidan av huset har framgångsrikt använts för b+b i ett antal år. Eftersom Chateau de la Rouerie används för sociala bröllop, några av gästerna bokar b+b på herrgården såväl som personer som besöker Mont St Michel året runt, den viktigaste kommentaren till våra recensioner är alltid hur imponerade de är av herrgården. Människor flockas till Mont St Michel (den näst mest besökta turistattraktionen i Frankrike och UNESCOs kulturarv) från hela världen, denna magnifika medeltida stad ligger 20 minuter från herrgården. .

På andra våningen finns två enorma fullt isolerade loft (öster och väster) med vackra exponerade takbjälkar, med fullt bygglov (permis de construire) för ytterligare 4 sovrum med eget badrum, arkitektoniskt ritningar finns tillgängliga. Jordrören, varmt och kallt vatten finns redan där liksom elektriciteten. Herrgården har nytt tak och nya veluxfönster. Det finns fem eldstäder, två är i bruk och en tredje är möjlig.

I anslutning till herrgården på östra sidan finns ett hus/semesterhus med två sovrum som behöver färdigställas. Allt större arbete är gjort. Ett helt nytt tak främre och bakre stenmurar på betongfundament, behåller herrgårdens karaktär. Redo för någon att sätta sin prägel på det, vatten el och avlopp finns redan där. Allt arbete har utförts till högsta standard och sympatiskt för byggnadens historia och stil.

De flesta av möblerna köptes specifikt för Manoir, de flesta handgjorda, potentiella köpare har möjligheten att köpa några/alla möbler.

Denna fastighet är en fantastisk affärsmöjlighet och dess läge gör den idealisk för ett bed and breakfast, ett boutiquehotell eller ett familjehem. Herrgården skulle också vara lämplig som en restaurang med rum som skulle fungera bra utifrån vår erfarenhet med Air bnb, eftersom alla gäster som bodde hos oss frågade om restauranger i närheten. Det finns en marknad på torsdagar i byn som säljer lokala produkter.

Herrgården drar nytta av fiberoptiskt internet.

Herrgården ligger på nätavlopp så ingen tömning av septiktankar! Det finns trädgårdar på framsidan, sidan och baksidan med en mängd olika fruktträd (äpple, päron, plommon och persika).

Det finns en utmärkt skola i byn, en läkarmottagning, en restaurang, bar/bageri/postkontor och frisör,
Det finns också ett klassiskt bilgarage som importerar och säljer high end Amerikanska och europeiska bilar, du kan se allt från pickuper till Hummers och Rolls Royce till muskelbilar.
Det finns transportförbindelser i byn till Rennes och Fougeres. Fougeres har det största medeltida slottet i Europa och har vackra trädgårdar som leder upp till kyrkan på kullen, som har den äldsta klockstapeln i Bretagne. Det har också två lycees och en musikkonservatorium. Motorväg A84 ligger 10 minuter direkt från byn.
Mont St Michel ligger 20 minuter bort och Bretagnes huvudstad Rennes ligger 45 minuters bilresa bort, med närmaste internationella flygplats med direktflyg till Storbritannien och höghastighetståg till Europa (TGV 2 timmar till Paris) den har också en vacker gammal stad, operahus och parlamentsbyggnad. St Malo, en vacker muromgärdad stad ligger 50 minuters bilresa bort, med dess färjehamn med direkta förbindelser till Storbritannien., Kanalöarna etc. Dinard flygplats ligger 50 minuter bort.


Bretagne är ett stor region i nordvästra Frankrike. Den har 1/3 av den franska kusten med vackra sandstränder och är fortfarande en ganska autentisk region i Frankrike med många medeltida städer och byar genomsyrade av traditioner och legender. Olika typer av städer och städer samexisterar, från livliga städer som Rennes till badorter som Cancale (känd för ostron), medeltida städer som Fougeres eller "klassiska" bretonska städer som Quimper och Carnac.














Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss