9 sovrum Cortijo med S/C lägenhet

Urcal,  Almería,  Andalucía,  spanien
Sold

Sammanfattning

  • bedrooms 9
  • bathroom 3
  • Property Size: 221 sqm
  • Land Size: 5879.13 sqm
  • Year built: 1900
  • Unik fastighet med 9 sovrum
  • Traditionell spansk Cortijo
  • Ger inkomst
  • Befintlig uthyrningsverksamhet
  • Separat lägenhet
  • Lugnt byläge
  • Slå samman
  • Helt inhägnad
  • Uppdaterad septiktank
  • Utmärkt tillgång till internet

detaljer

Om du letar efter ett "nytt liv i solen", kan Cortijo Paraiso bara vara hemmet för dig och din familj. Cortijo Paraiso är en stor traditionell spansk bondgård som har en stor astroturfed terrass med en avsvalkningspool (3mx5m) och fantastisk utsikt ner till stränderna vid San Juan De Los Terreos - PLUS - en separat 3-sovrumslägenhet med självhushåll som hyrs ut året runt med Airbnb och privata uthyrningar. Byn Urcal ligger inom gångavstånd med två härliga barer/restauranger (engelska och spanska), en läkarmottagning, en spädbarnsskola, en lekplats och ett gemenskapsområde för möten och fester.

PLATS< br />Cortijo Pariso ligger bara 7 minuters bilresa från motorväg A7/E15, vilket gör den så tillgänglig för flygplatserna i Almeria, Murcia och Alicante. Staden Huercal-Overa ligger också bara 12 minuters bilresa bort med stormarknader, apotek, banker, gymnasieskolor, en härlig stor park, ett sportcenter, en pool och många restauranger, barer och kaféer för att njuta av lokala spanska kök. Det finns stränder vid San Juan, den berömda vitkalkade staden Mojacar, Vera och Garrucha där du också hittar många golfbanor.

INGÅNG
Cortijo Pariso ligger i en liten by med 5 hus. Du kommer in genom den privata elektriska grinden till en grusad uppfart och parkering för 3 bilar. Här finns carport och förråd. Här hittar du 'Casita Lola', en 3-rumslägenhet för upp till 6 personer. Lägenheten renoverades 2021 och har nu nytt golv, ett nytt stort vardagsrum/matsal, 3 sovrum, helt nytt kök och badrum. Värme och AC installerades i december 2022. Utanför finns en härlig terrasserad uteplats med sittplatser och en grill för gästerna. Casita är helt separat från huvudbyggnaden, vilket ger gäster och ägare integritet. Casita Lola hyrs ut hela sommaren 2023 till franska och spanska familjer och vänner. Om du vill ta en titt på fastigheten på Airbnb och eller dess inkomstpotential, vänligen fråga genom att kontakta ägaren.

Utöver att använda lägenheten för Airbnb kör ägarna även en skoter Tur- och uthyrningsverksamhet. Besökande skoterister använder lägenheten under sina turer. Och självklart är det ett bra utrymme för att besöka familj och vänner.

HUVUDHUSET
När du passerar Casita (vilket du kan göra på båda sidor om Casita) går du in i huvudhuset via privata grindar till en härlig inhägnad muromgärdad trädgård och ytterdörren. Här kommer du in i husets mittpunkt, den stora loungedelen med sina vackra valv och nyinstallerad pelletsbrännare. Ytan är cirka 33 kvadratmeter stor så det finns gott om plats för vardagsrum och matplats. Om du vill ha en separat matplats finns det ett rum utanför vardagsrummet, som för närvarande används som sovrum, som skulle användas.

Det finns en stor nykaklad, ny dusch utanför vardagsrummet med toalett, handfat och bidé. Genom valvet kommer du till det härliga stora och nya köket med inbyggda vitvaror (allt ingår: tvättmaskin, kyl och frys, diskmaskin, gasspis, elektrisk ugn, och gott om förvaring uppifrån och ner. Sitter vid frukostbaren kan du beundra den underbara utsikten över landsbygden. Om du vill lägga till fler sittplatser finns det gott om plats att lägga till i köket. Det finns ytterligare en dörr som du kan gå ut från köket r till en annan privat terrass. Härifrån kommer du in i poolområdet , tomten och det flugfria området.

Om du går in i det flugfria området finns det ytterligare en dörr till huvudhuset där du går in i ett av sovrummen men som för närvarande används som en Flyfree användes en gång som matplats för gäster men används för närvarande som ett "uterum" och utgång för hundarna!

Om du fortsätter genom myggnätet in i förrådet kommer du in i en litet område där du hittar trappan som leder till första våningen (plus förvaringsskåpet under trappan). Den rödkaklade trappan tar dig till en korridor och sedan 5 sovrum och ett nytt duschrum. Ägarna hade tagit ut baden men dessa kunde lätt återinstalleras. Ett av rummen används som kontor/undervisningslokal. En gång övervägde ägarna att göra om första våningen till ett vardagsrum med öppen planlösning och minska antalet sovrum. Det finns många möjligheter att konfigurera om utrymmet på övervåningen om det för tillfället inte uppfyllde dina behov.

POOLOMRÅDE
Brasspoolen var redan installerad när de nuvarande ägarna flyttade in 2016. När man planerade tillstånd har erhållits, poolområdet kan utökas och det finns många lokala och välrenommerade byggare som hjälper till i denna process. Poolområdet har gjorts privat för gästerna så att de har fullständig tillgång till poolen och terrassen. Men när det inte finns några gäster, då är åtkomst från köksdörren eller myggnätsdörren. Runt poolen och i väggen som omger fastigheten har belysning installerats vilket gör det mycket vackert på natten (och säkert).

UTANFÖR RYMD
Utanför baksidan av myggnätsområdet finns en inhägnat område på cirka 2 000 kvadratmeter för att 'hushålla' husdjurshundarna. Det finns ytterligare mark med mandelträd men har inte använts av nuvarande ägare men har stor potential om du är en ivrig trädgårdsmästare. En gångväg i "trädgårdsområdet" tar dig ner till en uppsättning portar (en uppsättning för en traktor och en för fotgängare) där du kommer åt en offentlig Camino (jag säger offentlig men den används inte av någon!) och ett par minuters promenad är du ute på Ramblan. Om du har hundar är detta verkligen en fantastisk egenskap på grund av dess tillgång till promenader och säkerhet och säkerhet för dina husdjur. Det finns granatäpple, apelsin och olivträd - alla fruktbärande i trädgården. Eftersom fastigheten är klassad som 'rustik' kan inga byggnadsarbeten utföras i området.

VERKSTAD
Under huset, nedanför köket, finns en stor verkstad med el. Det finns också en separat elmätare för Casita, eftersom den hyrdes ut under lång tid av tidigare ägare.

DRIFTSKOSTNADER från och med 2023:

- Vatten €25 per månad. (Utöver ledningsvatten har huset en egen vattentank som är användbar som reserv)
- IBI €190 per år (kommunskatt)
- Basura (sopor) €40 per år
- Internet €37 per månad
- El: för närvarande €128 per månad.

Golv planer

Plats

Platsfoton

Kontakta säljaren

Denna fastighet har nu sålts

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss