Chateau med stuga och hästanläggningar

Lesterps,  Charente,  Nouvelle-Aquitaine,  frankrike
€984 000

Sammanfattning

  • bedrooms 7
  • bathroom 6
  • Property Size: 465 sqm
  • Land Size: 11 Acres
  • Year built: 1400
  • Utsikt över landsbygden, inte förbises
  • Bed & Breakfast potential
  • Fiber internet
  • Badrum/duschrum med eget badrum
  • Gite/Stuga
  • Vinkällare
  • Uthus(er)
  • Helt renoverad
  • Golvvärme
  • Froling Kondenserande automatisk vedpelletspanna

detaljer

Höjdpunkter

• Detta lilla slott med vackra vyer över dess parklandskap och dalen utanför , är full av historia. Dess konstruktion går tillbaka till 1400-talet
• Helt restaurerad fantastisk fastighet med fiskesjö och stall varsamt restaurerade och är alla i gott skick finns även möblerade
• Golvvärme med helautomatisk Froling kondenserande träpelletspanna, som vi fyller för närvarande silon en gång om året med dess automatiska asksystem som bara behöver tömmas en per år
• Helt restaurerad Chateau and Guest Cottage med möjlighet att etablera ett boutiquehotell eller liknande.
• Stort duschrum på bottenvåningen lämplig för handikapp- och poolomklädningsrum




Historiskt slott med stuga och hästanläggningar

Sammanfattning
Välkommen till en extraordinär egendom inbäddad i hjärtat av Charentes landsbygd, bara några minuter från den charmiga byn Lesterps. Detta fängslande slott, med anor från 1400-talet, erbjuder en sällsynt möjlighet att äga en noggrant restaurerad historisk pärla. Denna fantastiska bostad, som sträcker sig över 462 m2, har förvandlats till ett lyxigt familjehem som sömlöst blandar modern komfort med tidlös elegans.

När du går in i fastigheten välkomnar en storslagen entré dig, som sträcker sig nästan hela längden av huset. Den omsorg och uppmärksamhet som investeras i restaureringsprocessen är uppenbar genomgående, med varje byggnad minutiöst återupplivad till orörd skick. Fastigheten är tillgänglig fullt möblerad, vilket gör att du kan kliva in i en värld av sofistikering med bara dina resväskor i handen.

Denna exceptionella egendom är inte bara en privat fristad utan har också en enorm potential för olika satsningar. Föreställ dig möjligheten att etablera ett boutiquehotell eller skapa en unik lokal för bröllop inom den vidsträckta tomten. Fastigheten är strategiskt belägen i en oförstörd del av Frankrike, och erbjuder enkel tillgång till internationella flygplatser, inklusive Limoges, Poitiers-Biard och Bordeaux.

Själva slottet har generöst tilltagna rum, badade i naturligt ljus, med högt i tak och stora fönster som ramar in en hisnande utsikt över den omgivande landsbygden. Moderna bekvämligheter, såsom en ny Froling kondenserande träpelletspanna, golvvärme och toppmoderna el- och VVS-system, säkerställer komfort utan att kompromissa med fastighetens historiska charm.

Den förtrollande parkmarken, spänner över 4,5 hektar (11 tunnland), med exemplar av träd som cederträ, lime, tulpan, douglasgran, jättesequoia, London Plane, Chestnut och Oaks. En idyllisk 2000 m2 karpsjö förstärker det pittoreska landskapet, kompletterat med hagar med uppstallning och noggrant underhållna gräsmattor. Hela parken är lätt att hantera, tack vare hjälp från Auto Mowers.

Med sin bekväma närhet till bekvämligheter, inklusive affärer, postkontor och sjukhus, uppnår denna fastighet en perfekt balans mellan lugn och tillgänglighet. Potentialen för en snabb flykt till internationella destinationer via närliggande flygplatser och höghastighetståg förstärker dess lockelse ytterligare.

Detta historiska slott erbjuder inte bara ett lyxigt privatboende utan också en möjlighet att fördjupa dig i skönheten och charmen på den franska landsbygden samtidigt som du utforskar olika möjligheter för affärer eller personligt bruk. Vrid om nyckeln, flytta in och njut av frukterna av någon annans arbete i denna förtrollande tillflyktsort.

The Chateau
Bottenvåningen
Rymlig entréhall med synliga stensättningar och dörrar som leder till :

● Fullutrustat kök (6,5m x 4,2m) med botten- och väggskåp i ek, central ö, bänkskivor i granit, Rangemaster 110 dubbelugn med keramikhäll och matchande fläkt, diskmaskin, original öppen spis i granit med braskamin, italienskt klinkergolv.

● Salong/matsal (10,2m x 5,2m) elegant och rymligt rum med 2 fönster och franska dörrar som vetter mot en vacker balustrad terrass 20m x 9m, glasade franska dörrar in i hallen, har väggalkov, öppen spis i sten med dubbelsidig vedeldad spis. nytt italienskt klinkergolv i sten, inbyggda skåp

● Hall inbyggda skåp med varmvattenberedare och hängskena för rockar etc.

● Arbetsrum/ TV-rum (8,4m x 4,3 m) med franska dörrar med utsikt över vinterträdgården, trippelfönster, väggalkover, öppen spis med braskamin, glasade franska dörrar till hall, italienskt klinkergolv i sten.

● Trädgårdsrum (8m x 3,5m) ) glaserade på 3 sidor med franska dörrar i varje ände som ger panoramautsikt över sjön och parkområdet, helt isolerat, dubbelglasat, italienskt stenkakelgolv.

● Garderob med W.C.

● Spiraltrappa som leder ner till en dubbelrumad välvd källare (cirka 40 m2)

Första våningen
Spiraltrappa i ek i tornet leder till en rymlig avsats på första våningen med exponerad sten, original polerade ekgolv och dörrar som leder ut till de fyra lyxiga sovrummen, alla med egna badrum som alla har högt i tak, stora fönster med jalusier, panoramautsikt och originalgolv av polerad ek.

● Sovrum 6.4 x 4m med separat duschrum 3m x 2m
● Sovrum 6,2m x 4m med inbyggda garderober och separat eget duschrum 3,3m x 1,6m
● Sovrum 6,2m x 4m med inbyggda garderober och separat eget duschrum 3m x 1,6 m
● Sovrum 6,4 m x 4 m med inbyggda garderober och separat badrum 3,3 m x 2 m

Andra våningen
Spiraltrappa i ek till 2:a våningen Studieavsats, med tak med pepparpotttorn med synliga bjälkar och stenarbeten, originalpolerat ekgolv och dörr till vind.

Vanda (ca. 178 m2) med vackert träarbete, 7 spröjsade fönster, original ekgolv, med potential att enkelt skapa ytterligare sovrum vid behov.

Källare
Spiraltrappa i tegel som leder till en välvd vinkällare.< br />
STUGGA/GÄSTHUS
Charmigt, bekvämt och rymligt pensionat med 3 sovrum med synligt trä och stenarbeten, centralvärme och tvåglasfönster. Separat privat parkering.

Boendet består av:

Bottenvåningen
● Vardagsrum (6,6 m x 6,3 m) med exponerad sten och trä, öppen spis med ny vedeldning spis och originalfunktion granit evier, dörr till uteplats, klinkergolv, trätrappa till första våningen.

● Kök/matsal (6,6 m x 3,8 m), nyinredd med ny björkbas och skåp, Induktionshäll, Bosch fläktugn och fläkt, bänkskivor i granit, klinkergolv.

● Tvättstuga (5,45m x 2,25m)

● Duschrum med stor duschkabin 3,0m x 2,74m

● Stövel/Hundskötsrum (3,7m x 2,4m) med tillgång till förrådsloft

● Pannrum Nytt (2020) vedeldad Pellets Kondenserande panna och Träpelletssilo 5,35 m x 4,20 m

Första våningen
Tillgång till alla sovrum från den stora trappavsatsen, alla rum har exponerat originalvirke och polerade trägolv.

● Sovrum 1 6,35m x 2,9m
● Sovrum 2 3,8m x 3,2m
● Sovrum 3 4,4m x 3,7m
● Badrum 3,7m x 2,0 med ny vit svit och handdukstork
● Vindsvåning 7,75m x 6,3m

DPC D

Uthus
Stor lada som skulle göra en fantastisk stuga eller en plats för bröllop, stall för 4/5 hästar med plats för ombyggnad till ytterligare uppstallning, garage för 5 bilar och en verkstad, och ytterligare parkering för många bilar, byggnad för trailer- och traktorförråd.

Läge
Slottet ligger nära Lesterps i vackra, mjukt böljande landskapet i Charente, i ett framträdande läge på en väg utan genomfart, med vidsträckt utsikt över byns gamla kloster. 5 minuter från närmaste by och butik, postkontor och slaktare 15 minuter från Confolens Banks, stormarknader, butik, sjukhus, läkare etc, 20 minuter från St Junien och 35 minuter från Limoges internationella flygplats.

Tillgång
The Chateau ligger nära Lesterps i den vackra, mjukt böljande landsbygden i Charente, i ett framträdande läge på en väg utan genomfart, med vidsträckt utsikt över byns antika kloster.
Tillgång till Fastigheten är via automatiska grindar nerför den grusade uppfarten som leder till ett stort garage för fem bilar. . Trädgårdarna och parken omger slottet där det finns exemplar av träd inklusive cederträ, lime, tulpan, Douglasgran, Giant Sequoia, London Plane, Chestnut och Oaks.
Denna fastighet är ren lyx och ligger på 4,5 hektar (11 acres) av trädgårdar, parklandskap med en 2000 m2 vacker sjö, Hagar med stall och en underbar panoramautsikt. Som för närvarande underhålls av Auto Mowers till den omedelbara gräsmatta på 2,5 hektar som omger fastigheten.

Med enkel tillgång till internationella flygplatser. Höghastighetståg Angouleme/Poitiers 1 timme, La Rochelle (kusten) 2 timmar Paris, Limoges internationella flygplats 35 minuter

Interiör
I hela fastigheten har byggnaderna restaurerats varsamt och är alla i gott skick. Och eftersom fastigheten också är tillgänglig möblerad, är allt du behöver göra att anlända med dina resväskor.

Exteriör
The Chateau ligger nära Lesterps i den vackra, mjukt böljande landsbygden i Charente, i ett framträdande läge på en väg utan genomfart, med vidsträckt utsikt över byns gamla kloster.
Åtkomst till fastigheten är via automatiska grindar nerför den grusade uppfarten som leder till ett stort garage för fem bilar och parkträdgårdarna som omge slottet där det finns exemplar av träd inklusive cederträ, lime, tulpan, Douglasgran, Giant Sequoia, London Plane, Chestnut och Oaks.
Denna egendom är ren lyx och ligger i 4,5 hektar (11 tunnland) trädgårdar, parklandskap. med en 2000 m2 vacker sjö, Paddocks med sitt stall och en underbar oavbruten panoramautsikt. Parkland är lättskött och underhålls för närvarande av Auto Mowers till den omedelbara gräsmatta på 2,5 hektar som omger fastigheten.

Ytterligare detaljer
Chateau historia
Genom hela sin rika historia har ägandet av detta slott har gått igenom händerna på uppskattade familjer, som var och en har bidragit till sitt arv. På 1400- och 1500-talen höll familjen Couvidat makten över dess storhet. I slutet av 1630-talet blev familjen Vidart i Saint-Etienne dess förmyndare. År 1754 övertog familjen Viot de la Vergne ägandet, och under revolutionens tumultartade tider kallade en Roudareix detta residens hem.
Familjen Rocquart övertog ägandet 1846, vilket markerar ytterligare ett kapitel i slottets historia, och därefter befann det sig under vård av familjen Chastenet, som fortsätter att hålla nycklarna till dess historiska charm. Slottet ligger på en kulle och har en panoramautsikt över byn Lesterps, som står som ett tidlöst bevis på tidens gång.
Den arkitektoniska prakten utspelar sig över flera nivåer och omfattar en källare, bottenvåning, första och andra våningar och ett rymligt vindsrum. Taket, prydt med skiffer, har långa sidor och trasiga rumpor, som avbryts av takkupor som bidrar till dess särprägel. Ett halvfärdigt runt torn på baksidan hyser trappan, krönt av ett brutet koniskt tak som är sömlöst anslutet till huvudtaket.
Kalkklädda upphöjningar, tillverkade med precision, visar upp tidens varaktiga hantverk, med hörnkedjor och öppningsbara ramar noggrant utformade av granit. Ensemblen kompletteras av uthus, inklusive en lada, ett stall, en förändrad bostad och en brunn, vilket lägger till funktionalitet till slottets historiska charm.

Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss