This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Vackert bondgård

Viennay,  Deux-Sèvres,  Nouvelle-Aquitaine,  frankrike
€249 000

Sammanfattning

  • bedrooms 4
  • Property Size: 170 sqm
  • Land Size: 12 Acres
  • Year built: 1800
  • Stables
  • Damm
  • Strömma
  • dal
  • Landsbygden
  • Stora promenader
  • Perfekt för hästar / djur
  • Intressant land (inte bara fält)
  • Egen loggleverans från skogsmark
  • Bra grannar men inte för nära

detaljer

La Rochette Fastigheten ligger 1 km från byn Viennay och 4 kilometer från den viktigaste historiska staden Parthenay, en av de viktigaste stopploverna för pilgrimerna på vägen till St Jaques de Compostelle. Deras resor slutar vara den spanska kyrkan Santiago de Compostela.
Området är främst jordbruks-, får- och boskapsuppfödning. Avdelningen är Deux Sevres och det här området kallas "The Gatine", vilket innebär att landet är idealiskt för boskap.
Städerna Niort i söder, Poitiers i öster (ca 50 minuters bilresa) och LA Rochelle (en mycket Poitiers, LA Rochelle, Nantes och Limoges har alla flygplatser som regelbundna flyg till många platser i Storbritannien och andra länder. Alla inom rimliga priser köra. Från Calais färjeterminal handlar det om en 7 timmes bilresa med en avgiftskostnad på cirka 40 euro. LA Rochette är ett traditionellt franskt lanthus (longere typ från 1800-talet) .Det står i 4 hektar stort parkområde med egen ström, stor damm och skogbevuxen dal.
Fastigheten är helt återställd till moderna standarder. Väggarna består av original granit 2 meter i tjocklek med håltagna, torra fodrade plasterade isolerade väggar till hela interiören. Ledningssystemet är ett utmärkt modernt system och rörsystem ersattes när byggnaden ursprungligen renoverades med en ny stor elektrisk vattencylinder Det finns en parabolantenn för brittisk TV-mottagning.
Fastigheten har två stora skorstenar, en för salongen som är en mycket dekorativ öppen spis och den andra i köket har en elektrisk eld.
Det finns oljeeldad centralvärme.
Alla fönster är dubbelglasade.

Salong
Detta täcker ett område på 54 kvadratmeter.
Utsatta balkar och en magnifik original stor brödugn, som nås från salongen men sträcker sig till utsidan. Detta gör en intressant funktion utan att ta upp något internt utrymme.
Stenbrickor täcker hela golvområdet.
Salongen har 3 stora oljedrivna radiatorer också en magnifik öppen spis.
Det finns antennanslutningar för franska / brittiska tv, plus en telefonpunkt.
Det finns två dörrar till utsidan från detta rum.

Kök
Detta rum har nya arbetsytor över traditionella franska enheter. Det finns en ny elektrisk ugn och spis.
Det finns antennanslutningar för brittisk / fransk tv, plus telefonpunkt.
Det finns en elektrisk eld i en riktigt unik eldstad.
Köket har också en stor radiator.
Golvet läggs med stenbrott som i salongen.
Det finns en ytterdörr som är huvudentrén till fastigheten.

Ledande från köket är en hall som ger tillgång till separat bottenvåning toalett. Inom detta rum finns en ny eluppvärmningscylinder.

Vid sidan av korridoren finns det huvudsakliga badrummet med badkar, med duschkranar och dubbla handfat. 2,9 m x 3,2 m. (9,5 ft x 15,5 ft)
Fortsatt längs korridoren är vinhålan och det allmänna, kalla lagret förvaringsrummet. Detta är ett måste för alla som bor i Frankrike. 3,2 m x 2 m
Det finns terracotta vinhållare för 250 placeringar.
På baksidan av hallen går du in i annexhuset som består av två våningar.
Bottenvåningen och första våningsstorlekarna: - 4,3 meter x 5,5 m. Bottenvåningen används för närvarande som ett grovkök, men den här delen av byggnaden har planeringstillstånd (redan passerat) för att omvandla till en gästbilaga / gite med ett sovrum med dubbelsäng / vardagsrum på övervåningen och toalett / dusch samt andra nyttaomvandlingar som behövs på bottenvåningen.
Detta område har bakdörr till dess egen trädgård och tillgång till den privata nyligen anlagda trädgården och parkområdet.
Det här området har även den nya 2018-pannan till det centrala värmesystemet.

Första våningen.
Detta är tillgängligt från salongen.
Tillgång till övre nivå är Vid en stor breda (1,2 meter) ektrappa leder detta till landning / hall.
Hallen ger tillgång till 4 sovrum plus toalett / duschrum och har 2 radiatorer. Sovrum 1
1 1 3,6 mx 4,4 m. (12ft x 14.5ft)
Anslutning ansluten till fransk / brittisk tv i detta rum. Plus telefonpunkt.
Radiator

Sovrum 2
3.4 m x 3.8 m. (11,1 ft x 12,5 ft)
Radiator.

Sovrum 3
3,5 m x 3,8 m. (11,5 ft x 12,5 ft)
Radiator

Sovrum 4
3,4 m x 3,8 m. (11,1 ft x 12,5 ft)
Telefon / Internetpunkt i det här rummet.
Radiator

Toalett och duschrum ligger bredvid sovrummet och har också en radiator. < br />
Utomhus

Det här är ett stort dubbelgarage med fjärrstyrd dörr till en båt och manuell dörr till andra vik.
Det innehåller en tung arbetsbänk, 5 meter lång med 3 verktygslådor. Det finns en- och trefas strömförsörjning. Ett mycket högt tak gör det möjligt att installera trappor och mezzaningolv för förvaring / kontorsutrymme.
En tillförsel av enfas och fasfas är installerad.
< Första trädgården
Ingången till fastigheten är med nya dubbla fem bar portar.
I den stora trädgården finns en brunn med en kakelugn och handrulle plus pump. Förrgården har mogen träd och buskar och möjliggör privatliv. Det finns obegränsat parkeringsutrymme.

Från fastigheten är huvudytan nås av en annan uppsättning dubbla fem bar portar och även från baksidan av det stabila kvarteret.
Som nämnts täcker landet ett område på 4 hektar som har arbetat för att skapa parkland. Det finns skogsmark, picknickområden, en ström, dal och (damm ungefär 60 meter x 20 meter i storlek: - 1200 kvadratmeter) dammen har liten karp och mört och är omgiven av mogna träd.
Många amerikanska ekar, aska och pilar har planterats vid sjön plus äppelträd ..
Ett valnötsträd levererar ett årsprodukt.
Det finns en utsmyckad täckt bro som passar för åkare och häst / traktor att passera strömmen så att ge tillgång till parkens yttersta sida.
Hela ryttaren kan njuta av ridning runt sin egen fastighet. Stabil block
Stallblocket har två bås plus rum för andra om det behövs.
Det här området har egen direkt tillgång till marken genom två uppsättningar av grindar.
Huvudstallen har stora, höga dubbla skjutdörrar, som inkluderar en liten dörr för normal tillgång medan de stora dörrarna kan förbli låsta. Stallet ger utrymme för husvagn, traktor och mycket mer inom byggnaden. Golven är betong.
Inom det här kvarteret finns det också ett nytt klädkammare eller förvaring.
Ansluta till denna byggnad finns det ett annat stabilt / får / nötkreatur med kryssare, detta innehåller också bränsletanken för centralvärmesystemet i en muromgärdad del.
Fastigheten erbjuder stor potential om den nya ägaren önskade att bedriva egna projekt på marken och andra olika uthus, men om det inte är så benäget krävs inget arbete.
Försäljningen erbjuder någon möjlighet att förvärva en mycket välutrustad fastighet i en fantastisk miljö med potential att utveckla ytterligare boende för privat eller semester hyra. Egenskapens gränser är säkra och marken (registrerad bio) är idealisk för alla typer av husdjur och har tidigare använts av nuvarande ägare för att hålla får.
Slutligen kommer alla möbler att ingå i detta Försäljning (med undantag för självklart personliga föremål. 3 TV-apparater och Kobta-traktorns slåttermaskin ingår också.
Stora kostnadsbesparingar genom att inte använda fastighetsmäklare (12 000 en 14 000 euro). Endast notarier att betala.


Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss