LOIRE WRITERS RETREAT TILL SALU

Breil,  Maine-et-Loire,  Pays de la Loire,  frankrike
€295 000

Sammanfattning

  • bedrooms 5
  • bathroom 3
  • Property Size: 182 sqm
  • Land Size: 4638 sqm
  • Year built: 1800
  • Fastighet med 5 bäddar som erbjuder 2 separata boenden
  • Tomt om 4638 kvm
  • Parkeringsplatser 6 + bilar, campingbil mm
  • Fiberoptik
  • 2 Conforming Fosse Septic
  • Ovan mark pool
  • Slutna och anlagda trädgårdar
  • Fastighet i söderläge
  • 10 minuter till lokala bekvämligheter
  • Kör som framgångsrik Bijou Writing Retreat

detaljer

EN MÅSTE SE FÖR ATT BLI FULLSTÄNDIGT UPPSKATTAD

ALLT ARBETE UTFÖR AV FRANSKA HANTVERKARE.

Privat försäljning, inga agenturavgifter.
Köpare är ansvariga för Notaires avgifter

DETTA FANTASTISKA STILLA HUS MED 3 SOVRUM PLUS EN STuga/GITE med 2 SOVRUM (drevs som en mycket framgångsrik Writers Retreat-verksamhet fram till september 2023) BESTÅR AV 4638 kvm PÅ KANTEN AV EN BY, 25 MINUTER FRÅN SAUMUR, 1 TIMME FRÅN TOURS AIRPORT; 1 TIMME ANGERS OCH LE MAN TÅGSTATIONER. 10 MINUTER TILL LOKALT SUPERMARKNAD, SKOLA, LÄKARE, TANDLÄKARE, BANKER, POSTKONTOR, Apotek, HOTELL/RESTAURANG

295 000€
(Möbler och utrustning förhandlingsbara)

BOENDE I KORTHET

5-bäddsfastighet som erbjuder 2 separata boenden

FUNKTIONER:
· 2 våningar
· 5 sovrum
· 2 badrum + 2 extra toaletter
· Tomt på 4638 kvm
· 2 braskaminer + 1 pelletsbrännare
· Parkeringsplatser 6 + bilar, campingbil mm
· Lada
· Förråd
· Utanför kontor/terapirum
· Förråd
· Skafferi
· Sommarkök
· 2 förråd plus grotta
· 2 Conforming Fosse Septik
· Vattenledning
· Uppvärmning: Vedbrännare, pelletsbrännare, elektrisk
· Fiberoptik

Bekvämligheter:
· Ovan markpool
· Inhägnade trädgårdar

DPE Diagnostic de Performance Énergétique:
Ska bekräftas


Den söderläge fastigheten på 182 kvm ligger på 4638 kvm inhägnad , anlagda trädgårdar och ligger 10 minuters promenad från den lokala byn, med sina Chateaux, Marie's, Boulangerie och Nursery School. Den är helt enkelt redo att flytta in i och om du skulle vilja fortsätta som en Writing Retreat-verksamhet.

De dubbla ingångsportarna i trä (kablar har lagts om du vill montera elektriska grindar) leder in till den exceptionellt privata och lugna anlagda trädgårdar med mogna växter, en labyrint, olika sittplatser för att koppla av och njuta av solen och atmosfären med ett potager-/grönsaksområde och ett slutet poolområde. Huset och stugan har inhägnade privata trädgårdar med sittplatser och matplatser.

Det råder ingen tvekan om att så fort du går in i fastighetens portar kommer du att fångas av lugnet och lugnet i fastigheten eller som en av våra skrivande gäster sa:

"Det är så fridfullt här, man kan nästan höra det andas."



HUSET/MAISON : (boende av ägarna)

Från stugan kommer du in i husområdet genom träportar, passerar 2 parkeringsplatser, en stor lada, grotta, kontor och bruksområden.

En uteplats i söderläge på framsidan av huset leder dig till köksdörren där du kommer in i ett vackert franskt designat och utrustat kolkök med en ö och plats för matplats. Golvet är kaklat i originalkakel, originalbjälkar i taket och den vackra franska tuffeau-spisen med kaklad insats och en braskamin monterad av franska hantverkare gör ett spektakulärt uttalande och fullbordar den moderna känslan i detta vackra rum.

En invändig dörr leder in till en ljus matplats med klinkergolv, originalbjälkar, 2 inbyggda skåp varav en som rymmer den effektiva varmvattenberedaren. En intern trappa med ett Velux-fönster och träbjälkar fortsätter till trappavsats, badrum och sovrum.

En dörr från matsalen leder till vardagsrummet med klinkergolv, originalbjälkar, en pelletsbrännare ett fönster och en dörr som kan gå ut till uteplatsen.

Tillbaka till den inre ektrappan från matsalen till trappavsatsen med dess Velux-fönster, trägolv och ursprungliga bjälkar. Till vänster är det stora sovrummet med trägolv, originalbjälkar, franska dörrar med utsikt över trädgården och landsbygden och ett Dorma-fönster med utsikt över trädgården.

Badrummet ligger utanför trappavsatsen och har klinkergolv i trä. takbjälkar, en stor duschkabin, WC, Handfat med elektrisk avimningsspegel och en väggmonterad underdel. Ett Velux-fönster låter ljus flöda in i badrummet.

Det andra dubbelrummet har trägolv, originalbjälkar och ett stort Velux-fönster gör detta till ett avkopplande ljusrum.

Det tredje och minsta sovrummet har ett trägolv, originalbjälkar, ett Dorma-fönster och rymmer en dubbelsäng. Detta rum har tidigare använts som hemmakontor.

En uteplats i söderläge på framsidan av huset vetter mot anlagda mogna rabatter.

Till vänster om husets uteplats finns en inhägnad trädgård med grindar som leder till poolområdet och en stig till Potager/grönsakstomten. En öppen butik och en liten bod gränsar till sommarköket, som inrymmer brunnen (brunnen är ansluten för att ge vatten i Potager/grönsakstomten). El är ansluten till dessa uthus och in i trädgården och poolområdet om man funderar på en damm eller belysning. Ett lusthus med trädäck för att äta utomhus har utsikt över poolområdet och husets trädgård. Ett lavendelkantområde omges av en häck som ger dig absolut integritet och lugn att sitta och njuta av solen och fågelsången.

STUGAN/GITE:

Stugan/Gite användes av ägarna för deras Loire Writers Retreat-verksamhet.

Stugan har originalbjälkar genomgående

Du kommer in från stugans ytterdörr till en veranda som har två inbyggda skåp och dubbla halvglasdörrar som leder in till loungen . Rakt fram finns en dörr till ett toalett/kapprum. Till vänster är en halvglasdörr till ett ljust modernt franskt designat och utrustat krämkök med glasstänk och en matplats, 2 fönster med utsikt över trädgården och en halvglasdörr från köket leder ut till den privata inhägnade trädgården .

Köket leder in till loungen som har en vedbrännare i en öppen spis och trappor som leder till en trappavsats. Till höger om trappavsatsen finns ett ljust master dubbelrum med franska dörrar med utsikt över landskapet och närliggande fruktträdgårdar och ett fönster med utsikt över trädgården. Det finns två inbyggda garderober, en skriv- och sittgrupp i detta rum.

Det andra sovrummet har utsikt över trädgården och har plats för 2 enkelsängar.

Duschrummet består av en dusch, toalett och handfat med utsikt från fönstret med utsikt över fruktodlingarna. Det är verkligen "A Loo with a View"
Kliv utanför ytterdörren till stugan finns de anlagda trädgårdarna, ett område för cykelställ och parkeringsplatser.

BEROENDE
Det finns är ett kontor/terapirum med dubbla franska dörrar som leder ut till husets trädgård. Genom en innerdörr kommer man in i ett förråd och en innerdörr från förrådet når den stora ladugården/garaget. Stora ladugårdsdörrar i trä öppnar ut mot husets trädgård. Ladan har vackra gamla balkar, förvaringsytor ovanför, ett cykelförråd och ett slutet kontor/butik.

Steg utanför ladan leder till en underjordisk grotta, belysning har installerats av franska hantverkare i grottan .
Till höger om husets uteplats finns en inhägnad grovkök, ett grovkök med WC, handfat och skåp, ett skafferi gränsar till grovkök med frysar, vin etc.

TRÄDGÅRD

POOLOMRÅDE:

El är på plats och har monterats av franska Artisan. Det finns ett litet skjul för att hysa poolpumpen för en pool ovan jord och en sittgrupp med lusthus.

POTAGER:

Ett mycket lugnt område i trädgården, omgivet av sittplatser och utsikt över närliggande fält. Under många år har ägarna framgångsrikt odlat sin egen frukt och grönsaker och plockat det de behövt färskt från trädgården till bordet. Det finns en stor, sluten penna som används för att hysa vedträn men skulle vara en fantastisk säker kycklingkupp!

HUVUDTRÄDGÅRD:

Vildblomsområde, med valnöt, mandel, körsbär, Päron-, äpple- och bukträd. En stor parkerings- och vändplats för bilar, skåpbilar, campingbil. Stora rabatter med mogna växter, sittplatser i lusthus för att njuta av solen och koppla av allt bidrar till atmosfären i trädgården.

EN LABRINT:
skapades av ägarna för promenadförmedling, för att lugna sinnet, lugna oro, minska stress och återbalansera. Detta visade sig vara mycket populärt bland de skrivande gästerna, familjen och vännerna.

LAVENDELSÄTTSOMRÅDE:

Detta område är vackert och lockar bin, fjärilar, trollsländor och andra trädgårdsvarelser . Att sitta i lusthuset och lyssna på binas surrande är något annat.

För djurälskare passerar rådjur, harar, räv och till och med vildsvin förbi vid många tillfällen, ormvråk rider i den varma termiken, ugglor är regelbundna besökare och på våren kan du lyssna på gökens och näktergalens sång och förundras över svalornas flygfärdigheter.

Loiredalen, känd som Frankrikes trädgård, är också känd som Dalen av Kungar och historia finns i överflöd inom en kort bilresa från denna fastighet. Chateaux of Saumur, Montreuil-Bellay och den underbara Fontevraud-l'Abbaye med dess kungliga klostret där Eleanor av Aquitaine, hennes man Henrik 2:a, hennes man och deras son Richard Lejonhjärta ligger, ligger alla inom en timmes bilresa. Saumur har fortfarande kvar sin prestigefyllda Ecole de Cavalerie där general Patton tränade i fäktning med vapenmästaren. Lite längre bort kan du besöka Château du Clos Lucé för att se trädgårdarna och Leonardo da Vincis sista hem.

Det finns två golfbanor, Hôtel Chateau Golf des Sept Tours och Golf de Bauge inom 20 kilometer. och den mycket populära Anjou Vela Vintage, ett retrocykelevenemang äger rum under 3 dagar och avslutas i Saumur. Det finns många cykelvägar i området och längs floden Loire. Inom 15 minuter finns en ULM-flygskola nära Rillé och ett fallskärmshoppningscenter i Saumur. Det finns också regelbundna luftballongslagsmål i området. Banan i Le Mans är inte bara värd för det världsberömda 24 Motor Race utan regelbundet värd för motorcykelevenemang och tävlingar.

Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss