Lyxhus med gästhus till salu, i S

Santa Comba Dão,  Viseu,  portugal
€1 150 000

Sammanfattning

  • bedrooms 16
  • bathroom 16
  • Property Size: 1344 sqm
  • Land Size: 4990 sqm
  • Gym

detaljer

Fastighetsbeskrivning
Denna utsökta fastighet har så mycket potential och kan omvandlas till ett boutiquehotell eller äldreboende, båda i hög efterfrågan i området. Det skulle också vara en idealisk plats för evenemang eller en uppsjö av andra affärsmöjligheter. Huvudbyggnaden har 9 stora dubbelrum med ett pensionat med AL-licens - Alojamento Local - kortvarigt boende för turister, för 7 sovrum med eget badrum, som alla leder ut till en välskött trädgård och det fantastiska poolområdet. br />
Funktioner ...
T16 Hus inklusive T7 pensionat med AL-licens 1 344 m²
16 badrum 11 badrum
2 våningar
Tomt på 4 990 m²
6 vardagsrum / matsalar
2 stora balkonger
1 gym
1 Stor tvättstuga med skafferi
1 Stort huvudkök med ytterligare matlagningsutrymmen
Centralt Uppvärmning
Luftkonditionering

Borrhål
Dubbelglasfönster och glasdörrar

Utanför:
2 hundhus
3 Bilgarage
2 Parkeringsplatser
1 Grill med avkopplingsområde nära poolen
Pool 120 m²
Energieffektivitetsgrad F men återspeglar inte uppgraderingarna
Borrhål


I detalj ...
Denna utsökta fastighet ligger vid kanten av det pittoreska släpet n av Santa Comba Dão med utsikt över landet och utsikt över floden, men bara några minuter från stadens centrum, med sina pittoreska kullerstensgator och floden som går genom staden.

Elportar öppnar till huvudbyggnaden med gott om parkering och ett 3-bil garage under huset. Det finns ytterligare 2 ingångar med gott om parkering för gäster eller ytterligare parkering för evenemang.

Kaklade trappor leder dig upp till huvudbyggnaden med dörrar som öppnas till ett stort dubbelt välvt takutrymme som leder till loungen och matsalen som verkligen gör en stor entré. De vackra autentiska plattorna på väggarna är skräddarsydda från tidigare ägare och representerar deras unika design. Det finns en ytterligare nedsänkt lounge med stora fönster som öppnar sig mot landsbygden. En öppen spis och gott om sittplatser gör detta till ett mycket storslaget område. Terrakottakakel överallt avslutar golvet nere i huvudbyggnaden. Det finns 5 dubbelrum, 2 som för närvarande används som kontorsutrymme, 3 WC: s 2 badrum, ett mycket stort huvudkök, med extra matplats, rymlig tvättstuga med flera tvättmaskiner och torktumlare samt ett stort skafferi och förvaringsutrymme. Formell matsal och vardagsrumsdel med höga dubbla välvda tak på bottenvåningen, med en imponerande omslag runt balkongen som leder ut från den sjunkna loungen med gott om plats för uteservering med utsökt utsikt över landskapet och floden nedanför.

Skräddarsydda importerade trätrappor leder upp till andra våningen i huset, som har ytterligare 4 stora dubbelrum, alla med eget badrum. Det massiva sovrummet har en imponerande promenad i hans och hennes garderob och rymligt badrum. Det skräddarsydda trätaket har tillgång till en stor vindsvåning på 120 m² som har avslutats med el och värme och kan omvandlas till mer boende om det behövs.

Till höger om huvudbyggnaden är gästboende på en nivå med 7 sovrum med eget badrum som alla leder till den öppna trädgården och poolområdet. Det finns ett stort spelrum, vardagsrum, kylplats utomhus och grillplats. På baksidan av huset finns ett komplett gym, ramp för rullstolsanpassning, en stor verkstad, 2 hundhundar slutna och en innergård. Det finns ytterligare förråd för utrustning.

Detta hus är som en Tardis, som öppnar sig för olika områden som alla erbjuder något annorlunda än det förra. Det finns definitivt ingen brist på utrymme här och erbjuder så många möjligheter för en mängd företag, från nuvarande pensionat, till ett boutiquehotell, äldreboende, bröllopsevenemang eller företagsevenemang. Det finns ännu fler möjligheter att utöka och lägga till ytterligare boende om det behövs.

Fastigheten är ansluten till el, den har eget borrhålsvatten, det finns en anslutning för huvudvatten om det behövs, även om det finns gott om vatten i borrhålet. Alla yttre rum har luftkonditionering, 2 värmebomber för uppvärmning av vatten plus gas / bränsle för vattenuppvärmning och centralvärme. Det finns en pump med fyra hästar för att leverera vatten till hus, trädgårdsskötsel och pool som håller vattenräkningarna till ett minimum.

Plats…
Fastigheten ligger i centrala Portugal, nära den pittoreska byn Santa Comba Dão (5 min bilresa eller 15 min promenad), med sina kullerstensgator och kaféer längs floden som går genom staden. Staden har allt du behöver från stormarknader, banker, ett gym, parker, lokala marknader och en skola. Flodstränderna, vandringsleder, cykeltester, vackra landskap, seder och traditioner är verkligen en potential för ytterligare turismutveckling, med mycket utomhussporter och aktiviteter för de äventyrliga.

Den vackra staden Coimbra, Portugals tredje största stad ligger mindre än en timme bort. Coimbra betraktas som universitetsstaden i Portugal, men i över 100 år var det landets medeltida huvudstad. Detta samspel mellan antik historia och progressiva studentideal samlas i Coimbra för att bilda ett fascinerande turistmål. Staden har floden Mondega som slingrar sig genom staden vilket ökar dess charm. Byggt på grund av ett tidigare palats är universitetet känt för sitt barockbibliotek, Biblioteca Joanina och dess 1700-talsklocktorn. I stadens gamla stad ligger den romanska katedralen Sé Velha från 1100-talet.

Luso ligger bara 30 minuter bort, vilket är känt för det naturliga källvattnet som tappats från bergen. Det finns en källa mitt i den pittoreska staden där många lokalbefolkningen och turister fyller sina vattenflaskor gratis. Det populära Thermal Spa ligger här och perfekt för en speciell dag ut. Palace Hotel do Bussaco ligger också i Luso. Detta sagoslott mitt i en förtrollad skog, sedan 1917, har det ansetts vara ett av de vackraste, romantiska och historiska hotellen i världen, väl värt en resa att se.

Porto är en och en halv timme bort och Lissabon är cirka två och en halv timmes bilresa. Coimbra Portugals tredje största stad ligger cirka 40 minuter bort och havet ligger cirka 50 minuter.

Denna fastighet ligger nära stora motorvägar med enkel åtkomst och ligger i ett fantastiskt område i centrala Portugal med många områden att koppla av och besöka, tillsammans med utomhusaktiviteter för de äventyrliga.

Plats

Kontakta säljaren

© 2004 - 2021 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss