This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Hus på landet. Vingård och flodfasad

Parada De Gonta,  Viseu,  portugal
€1 650 000

Sammanfattning

  • bedrooms 9
  • bathroom 9
  • Property Size: 1130 sqm
  • Land Size: 6 Hectares
  • Year built: 1900
  • Ett imponerande hus på landet byggt på 3 våningar.
  • Övre våning 195 kvm, mitten 260 kvm, nedre 250 kvm
  • 9 sovrum, 6 med vardagsrum, alla har eget badrum
  • Tre vingårdar (6000 vinstockar) och omfattande olivlundar
  • Fastigheten gränsar till floden Pavia och har en egen flodstrand och tillgång till fiske
  • Huset innehåller också ett välskött trädgårdsområde och många lövträd
  • Alla områden är tillgängliga för traktorer och annan jordbruksutrustning
  • Säker off-road parkering
  • Drönarfilm https://youtu.be/OJ443BPyTxc
  • Markyta 6 ha

detaljer


Detaljer
Quinta dos Trés Rios är ett imponerande hus på landet som ligger ovanför sin egen vackra dalgång, vingårdar och olivlundar, som gränsar till floden Pavia. Det ligger 1 km från byn Parada de Gonta, 16 km från staden Viseu och en timme och 20 minuter från Portos flygplats.
Huset byggdes ursprungligen av en engelsman 1865 och renoverades kärleksfullt 2006. Boendet, fördelat på tre våningar, inkluderar nio sovrum med eget badrum, varav sex också har sina egna vardagsrum. Ett storslaget vardagsrum och kök med matplats och ombonade utrymmen ligger på nedre våningen.
Huset erbjuder antingen ett exceptionellt familjehem, eller möjligheten att utveckla ett boende och vingårdsverksamhet eller ekoturistaktiviteter.
De sex hektar mark, som inkluderar en privat flodstrand, har en fridfull och avskild utsikt över den vackra dalen. Det finns 6000 vinstockar av fyra sorter och cirka 125 olivträd, vilket ger gott om plats för den mycket produktiva grönsaksträdgården (horta) och välskötta blomsterträdgårdar. De många mogna träden på marken inkluderar ett brett utbud av fruktträd.
Det finns också en rad uthus.
byn Parada de Gonta drar nytta av två kaféer, välsorterad minisupermarket, postkontor och bankomat.
Se länk till drönarfilmen https://youtu.be/OJ443BPyTxc


I detalj

Från huvudportarna, den kullerstensbelagda uppfarten i granit delas upp i två entréplan.

Övre bottenvåning/plan
Utsidan har den övre våningen en stor säker parkeringsplats för 8 fordon, omgiven av exemplar av träd och blomster- och jordgubbsrabatter.
En ljus och luftig entré återspeglar husets karaktär, med högt i tak och ursprungliga furuluckor. Från hallen ger trappor tillgång till nedre vardagsrumsdelen och sviterna på översta våningen.
Också från hallen finns tre stora sviter, var och en bestående av ett vardagsrum, sovrum och badrum. Den ena har egen ingång från parkeringsplatsen och ett pentry och kan lätt användas som en fristående lägenhet. Ytterligare två mottagningsrum, alla med öppen spis, leder till ett satellitkök.

Övre våningen
Två stora sviter med sovrum/vardagsrum leder till receptionen på översta våningen, för närvarande ett bibliotek. Ytterligare en svit nås från ett stort kök/matsal på denna våning. Det finns potential att anpassa en av sviterna på översta våningen till en fristående lägenhet.

Nedre våningen
Detta nås från huvudentréhallen på övre bottenvåningen, eller via nedre uppfarten, där det finns parkering för minst 4 fordon. Entrédörrar leder in till köket eller mys. Denna våning öppnar sig mot de fantastiska terrasserna i öster och söderläge.
Det finns ett stort vardagsrum med en stor matplats och en stor handbyggd öppen spis i granit som ger rummet en varm kontaktpunkt. Denna nås från köket och via en granittrappa från övervåningen.
Det stora köket har en matplats med granitbar och mys med öppen spis. Köket är utrustat med handgjorda enheter och en stor gaseldad spis. Det finns ett porslinsrum, med gott om förvaringsutrymme, inom området, och utanför köket en walk-in kyl och tvättstuga samt garderob med WC.
Från det stora vardagsrummet finns en korridor som leder till två sovrum med eget badrum och ytterligare ett mottagningsrum.
En avsats halvvägs till övre bottenvåningen ger tillgång till en mezzanin där det finns ett kontor som för närvarande används för hemarbete.
Tillgång till den stora terrasserade uteserveringen får du från både köket och de två franska fönstren utanför vardagsrummet. Terrassen har underbar utsikt över vingårdsterrasserna, trädgårdarna och floden nedanför. Detta är ett fokusområde för underhållning.

Övrigt om huset
Huset har full gascentralvärme och varmvatten, med golvvärme på nedre våningen; 2000 kg propantank.
Den har egen vattenförsörjning från två brunnar och en vattengruva, och ett privat avloppssystem för septiktankar.
Alla fönster och dörrar är dubbelglasade.
Trefas el försörjs från nätet och ett fiberoptisk kabeltelefon/internetsystem är installerat.

Utanför
Vingårdar och oliver
Det finns tre vingårdar registrerade med en yta på 1,42 ha och med en normal årlig produktion på cirka 6 500 flaskor vin.
Vinstockarna ympades på amerikansk rotstock 2005, med fyra sorter av rödvinsdruvor: Touriga Nacional (50 %) Tinta Roriz (20 %) Alfocheiro Preto (20 %) och Jaen (10 %) – klassiska sorter för regionen Dão. Vin görs utanför anläggningen men det finns potential att installera vintillverkningsanläggningar inom fastigheten.
De ca. 125 olivträd producerar upp till 1200 kg oliver per år, med frukten som för närvarande pressas till certifierad extra virgin olivolja hos det lokala kooperativet.

Horta och trädgårdar
The Quinta förser sina ägare med ett överflöd av frukt och grönsaker, förutom vin, oliver och olivolja.
En etablerad sparrisbädd ger minst 50 kg. per säsong.
Ett stort område med hallonrör producerar regelbundet mer än 40 kg. per säsong,
Det finns många fruktträd, inklusive apelsin, citron, mandarin, persika, päron, äppelkörsbär, aprikos, plommon och fikon. Att äta vindruvor och kiwi växer på en pergola som välv trappan som leder till floden.
Uthus inkluderar pumprum, brödugn med förråd och en stor ved- och potatis-/lökaffär. Det finns också en damm, med inhägnat område för ankor och höns.
I anslutning till huset pryds trädgårdarna av välskötta buskar som mogna blåregn och rabatter.
Markerna gränsar i öster av floden som rinner nedanför huset och vingårdarna, dess strand ger en fantastisk tillflyktsort där kungsfiskare, vildänder och uttrar regelbundet kan ses.

Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss