This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Off grid självförsörjande stugor, Portugal

Coja,  Coimbra,  portugal
€65 000

Sammanfattning

  • bedrooms 1
  • bathroom 1
  • Property Size: 45 sqm
  • Land Size: 0.37 Hectares
  • Year built: 2017
  • Rustik, hemtrevlig men ändå elegant
  • Inga räkningar
  • Inkluderar ett bibliotek med engelska böcker
  • Fullt möblerad
  • Vackert dekorerad
  • Gästhus för potentiell inkomst

detaljer

Denna vackra stuga utanför nätet med mark, en vattengruva och oberoende solenergi har ett extra gästhus för hyresintäkter och säljs med båda fullt möblerade. Beläget vid foten av Acor-bergen i centrala Portugal, är det mycket privat med bra tillgång, bra väder och förutom en och annan gasflaska, inga räkningar. Det skulle vara ett idealiskt familjehem, semesterstuga eller, med det oändliga solskenet och solenergin, en fantastisk plats för kryptogruvdrift.

Huvudstugan har ett vardagsrum/kök på nedervåningen med en separat spoltoalett och handfat. Köket har en full gasspis med varmt och kallt rinnande vatten till ett diskbänk i furu. Det finns många hyllor för förvaring, en arbetsyta och en vacker fönsterplats. Köket gränsar till vardagsrummet som är möblerat med bäddsoffa och fåtölj. En modern braskamin värmer upp hela kabinen från hörnet av loungen, och ett mittbord/koffert med accentbelysning, ett handgjort bord i olivträ och några förvaringsenheter kompletterar det härliga vardagsrummet.

Väggarna på nedervåningen är dubbelklädda med furubeklädnad för ytterligare isolering och har oljats in. Det finns eluttag överallt.

Den rustika trappan, gjord av en gammal vit ek som odlats på fastigheten med lokala cederträstrappor, leder till sovrummet på övervåningen med dubbelsäng, läshörna och soffa. Det finns en fåtölj med läslampa i en nisch bredvid fönstret bredvid huvudbokhyllan. Detta lilla område har också en arbetsyta i cederträ. Det stora biblioteket med böcker är tillgängligt för köparen mot en extra kostnad om så önskas.

På andra sidan rummet sitter en ottoman för allmän förvaring med en öppen yta för att hänga kläder ovanför. Bredvid finns ett skrivbord, en Queen Anne byrå och fler bokhyllor. Det finns accentbelysning och ett sidobord tillverkat av olivträ som odlas på marken. Vid foten av sängen sitter en Jacquard kärlekssits.

Huset har furu, oljade golvbrädor genomgående. Utanför, i anslutning till huset, finns ett stort duschkabin som drivs av en gaspanna.

Det finns en uteservering nära den främre ingången under en träveranda. Utemöblerna är specialtillverkade av fastighetens egna Madrona-träd och lokal tall och matchar huset vackert. Solenergin kommer från en 500 watts panel på taket kopplad till en extern låda vid duschrummet, som rymmer ett 100ah litiumbatteri, en laddningskontroll och en 1kw växelriktare. Solsystemet är avsett för belysning, drivning av kylskåpet under sommaren, TV och laddning av enheter som telefoner och bärbara datorer. Den kan också köra en liten tvättmaskin (medföljer ej) för tillfället och kan enkelt uppgraderas om det behövs.

Stugan har vackra, slingrande stugträdgårdar med sittplatser som leder ner genom två terrasser till en stor platt yta idealisk för sport, jordbruk eller till och med plantering av en liten skog. Sedan leder en slingrande rustik trappa upp till ytterligare ett par terrasser och ett litet område med eukalyptusträd.

På den nedre av dessa terrasser finns en andra stuga, även den infälld i vattengruvan, med varmvattenbad/dusch och spoltoalett, perfekt för uthyrning eller som gästhem för korttidsbesökare . Pensionatet är möblerat och har dubbelsäng, braskamin, handfat och soffa. Den mäter 2,5 m x 5 m.

Båda stugorna är ingjutna i en året runt naturlig källa på marken och har oberoende solenergi. Gäststugan har samma specifikation för solenergisystem som huvudkabinen.

Gäststugan har en ytterdörr i massivt trä och ett fönster på framsidan, med ett loftutrymme över hela längden.

Fastigheten säljs som mark med två bodar, inte som stadsfastighet. Köparen kan välja att behålla dokumentationen som den är, skapa ett bakåtdaterat projekt för ett stadsbygge, eller vänta på legaliseringsprocessen som automatiskt godkänns efter ett antal år.

Fastigheten har utmärkt mobil och datamottagning, och ligger cirka 300 m nedför en bra, stenig skogsväg från en asfalterad väg. En 4x4 krävs inte för åtkomst. Närmaste granne ligger över en halv kilometer bort. Det finns parkering för två bilar och två cyklar på marken plus en rastplats tvärs över körfältet för en annan bil.

Närmaste kafé ligger en kilometer bort, och närmaste stad med bank, minilivs , barer, kaféer och butiker är den vackra och populära Coja, 4 km bort.

Det är väl beläget för Portugals kulturhuvudstad Coimbra och skidorten Serra de Estrela, båda som är 45 minuter bort. Det finns också många flodstränder och vackra bergsbyar 5-10 minuter från stugan. Och att vandra i skogarna och bergen kan börja precis utanför ytterdörren!

Detta är en kontantförsäljning, inga bolån tack. Om du är intresserad kommer en deposition på 10 % att säkra den (detta krävs enligt portugisisk lag).

Erbjudanden är välkomna.

Fråga för en visning.



Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss