Magnifikt periodhus och fastighet i Irland

Ferns,  Wexford,  irland
€1 250 000

Sammanfattning

  • bedrooms 4
  • bathroom 4
  • Property Size: 448 sqm
  • Land Size: 5.5 Acres
  • Year built: 1800

detaljer

TILL SALU

ERBJUDANDEN I REGIONEN 1 250 000 €

Charlesfort House Estate

‘Charlesfort House Estate’ Beläget ca. 5.5 Acres, Charlesfort, Ferns, Co. Wexford, Irland.

Sympatiskt och kärleksfullt återställt till sin forna glans av mycket skickliga hantverkare 2005, erbjuder denna 1700-talsgård en rik historisk känsla kombinerat med fördelarna med modernt boende och design som inte tar bort något från historien eller den varma känslan som härrör från denna typ av hus, ett absolut måste för dem som söker en säker och fridfull tillflyktsort på den vackra irländska landsbygden med oändlig potential.

Huvudbostaden är en fristående, tre-fack, två våningar över delvis upphöjd källare med 4 sovrum – sträcker sig till 448 kvm/c. 4 821 sq. ft.

Två gäststugor, vardera med 2 sovrum, badrum, kök/vardagsrum/matsal och med separat vägtillgång, vardera sträcker sig till 88,35 kvm/c. 951 sq. ft.

Beläget i ett extremt lugnt och fridfullt läge på ca. 22 258 m² med spektakulär panoramautsikt över landskapet och hagar för hästar eller andra betesmarker.

Huvudbostaden består av entréhall av tidstypisk typ, vardagsrum med reception, magnifik formell matsal, mycket stor kök/matsal, butlers skafferi, biblioteksvrå eller hemmakontor, tvättstuga, vinkällare, källarförråd på innergården, 4 sovrum och 4 badrum

PLATS:
Charlesfort House är en enastående egendom i ett naturskönt läge med böljande landsbygdskullar på ca. 5,5 hektar strax utanför byn Ferns, Co Wexford, i Irland. Denna fantastiska fastighet ligger mindre än 5 km från själva byn, som var den antika huvudstaden i Leinster och porten till den före detta normandiska staden Wexford.
Byn har ett levande samhälle, som betjänas av ett antal lokala företag, inklusive livsmedelsbutiker, pubrestauranger, skönhetssalonger, apotek, hårdvaruleverantörer, jordbruksleverantörer, datortjänster, revisorer och mycket mer. Inom räckhåll från de större städerna Gorey, 20 minuter norrut och Enniscorthy, 15 minuter söderut
En helt perfekt plats för livet på landet, med en känsla av storhet och lyxig ensamhet, samtidigt som den bara är en timme från landets huvudstad, Dublin, och bara 45 minuters bilresa söderut till Rosslaires hamn och tillgång med färja till det europeiska fastlandet. För att avrunda det fantastiska läget ligger de vackra sandstränderna i Ardamine eller Morriscastle bara 20 minuters bilresa bort. Utbildningsmöjligheter på flera nivåer finns också gott om inom orten.
HISTORIA: Fastigheten är från 1799 till 1839. Charlesfort House förstördes till stor del av brand 1977 och förvärvades av de nuvarande ägarna 2004 som en ruin bestående av de fyra huvudväggarna. Den rekonstruerades kärleksfullt och återställdes till sin forna glans 2005 utan att spara på några kostnader. Fullständig historik och arkitektoniska detaljer finns här: https://www.buildingsofireland.ie/buildings-search/building/15701006/charlesfort-house-ballaman-wexford

BESKRIVNING:
Vid ankomst kl. Charlesfort House Estate, slås du omedelbart av den imponerande entrén, skapad av utspridda breda stenväggar bestående av granitdetaljer, och till portpirerna på vilka de magnifika smidesjärnsportarna hänger. Denna majestätiska entré skapar omedelbart scenen för det som ligger i slutet av den slingrande trädkantade avenyn, och tar dig försiktigt till huvudbostaden. Stående bland det spektakulära trädgårdsskyddet kommer du till det fantastiska lanthuset med dubbelbåge.

Huset med alla dess tidstypiska kvalitetsdetaljer framstår med distinktion, samtidigt som det utstrålar den underbara värmen och charmen hos ett familjehem. Förutom huvudhuset består gården av två fristående gäststugor, över fem tunnland kvalitetsmark med flera hagar, fängslande trädgårdar, välfyllda med ett stort utbud av blommor och buskar och en mycket stor verkstad som sträcker sig till ca. 4 058 sq. ft. / 377 sq. meter golvyta, med ytterligare loftutrymme.
Omgivet av vackert böljande landskap, har Charlesfort House all värme från ett familjehem och utstrålar en fridfull, välkomnande och bekväm atmosfär. Restaurerad 2005 med fantastisk skicklighet och noggrannhet av de nuvarande ägarna, den 448 kvm/c. 4 821 kvm av huvudhuset är arrangerat över tre våningar bestående av en magnifik entréhall, ett stort vardagsrum med reception, spektakulär matsal, 4 stora sovrum, 4 badrum, stort kök / matsal, butlers skafferi, bibliotek / galleri eller hemmakontor, tvättstuga, vinkällare och källarförråd på innergården.

Genom hela fastigheten har särskild uppmärksamhet ägnats åt bevarandet av tidstypiska detaljer och detta kan tydligt ses i den enastående kvalitetsfinishen på alla nivåer. En verkligt anmärkningsvärd tidstypisk fastighet som erbjuder moderna bekvämligheter samtidigt som den inkluderar miljömässiga hållbarhetsfunktioner för att förlänga livslängden för denna egendom i århundraden framöver.
Ingångsdörren till huvudhuset nås genom att stiga uppför de sju trappstegen i skuren granit, kantad av de vackra smidesräckena på vardera sidan. Dörrens omringning i granit med ingripande doriska pelare på socklar leder in i den spektakulära korridoren med klinkergolv i marmor och intrikat marmorskuren mosaik, som allt kompletteras av de fyra bågstöden, perfekt beläget för att visa upp de fantastiska "Fyra" -Season Ladies”, i enlighet med bevarandet av byggnaden.

Alla innerdörrar i tidstypisk stil, av vilka några är återvunna och av samma period som fastigheten, är prydda med rundade handtag i massiv mässing och utsmyckat skurna dörrskydd. Radiatorer av högsta kvalitet gjorda av gjutjärn och med genomarbetad tidstypisk design, ger fantastisk värme till dessa stora rum. Trälisterna och architraven genomgående berikar känslan av kvalitet ytterligare med en klassisk gardenia-finish.
Det stora vardagsrummet i receptionen har tredubbla burspråk med utsikt över trädgården på framsidan och den omgivande landsbygden, en öppen spis med en fantastisk utsmyckad antik öppen spis i marmor och fantastiska breda golvbrädor i massiv ek. Detta kompletteras av fönstret med dubbla aspekter på baksidan av rummet som ser ut mot den böjda väggen på den bakre innergården. Ser man ut från det främre burspråket över de stora trädgårdarna och fälten bortom, är det lätt att föreställa sig när man är omgiven av historien att man är tillbaka på dagarna precis efter att huset byggdes, sådan är den överväldigande känslan av historia i fastigheten.< br />
Det skräddarsydda köket av enastående kvalitet är designat och byggt av specialiserade hantverkare med lokalt inköpt massiv ek och massiv alm och skapar den perfekta blandningen mellan gammalt och modernt. Moderna apparater är skickligt maskerade av tidstypiska höga skåp och böjda enheter inklusive det böjda utdragbara skafferiet. Den fantastiska övermanteln omger spisen i Aga Range-stil med dubbla bränslen. Smakfullt avslutad är eken målad i en mjuk pastellnyans och almen är enkelt lackad för att visa träets skönhet. Bänkskivor i granit avslutar rummets otroliga utseende och känsla.

Från köket fortsätter den höga kvaliteten med att butlerns skafferi kompletteras med massiva "Cat's Paw" ekenheter och bänkskiva i granit. Därifrån leder en dörr till den bakre innergården.
En fantastisk formell matsal finns nerför trappan i trädgårdens källarplan, som mäter ca. 55 kvm / 592 kvm. Vid inträdet förstärks ett naturstensgolv som ser lika gammalt ut som fastigheten ytterligare av en slående vägg som innehåller murverk och taklister i rött tegel med valvbågar på vardera sidan av en kamin med fast bränsle. Fönster med dubbla aspekter ger rummet sin fulla prakt. På samma plan finns två sovrum, en stor klädkammare, badrum och tvättstuga. En dörr som leder till förråd utanför och vinkällaren utgör resten av denna våning.

Omedelbart framför huvudentrén finns receptionen i den stora korridoren. Det enastående inslaget i detta område är den fantastiska tidstypiska trappan som leder till de övre våningarna. Byggd i en stil som kompletterar fastighetens ålder, är trappan komplett med en fantastisk mahognysnidad ledstång för apansvans och heltäckningsmatta med hållarstänger i mässing. Till vänster vid ankomsten till första avsatsen finns biblioteket/galleriet. Översvämmad med ljus från tre skjutfönster med utsikt över den bakre innergården och avlägsna fält, skulle detta område också vara det perfekta utrymmet att arbeta hemifrån. Mittemot på samma avsats finns gästtoalett.

Om du fortsätter uppför trappan och längs passagen kommer du till Master Bedroom Suite. Bestående av tredubbla burspråk med utsikt över trädgården och hageområdet på fastigheten, förstärks utsikten över den till synes oändliga landsbygden av höjden. Ett stort uppvärmt omklädningsrum ger mer än gott om plats för kläder och skor med ett fönster som ser ut mot baksidan och sidovyer över fälten och trädkantade horisonten bortom.

Omedelbart intill Master Bedroom Suite finns det stora familjebadrummet komplett med ett fristående, fristående gjutjärnsbadkar i antik stil, skickligt placerat för att överblicka samma landskapsvyer samtidigt som du badar i extrem lyx i skenet av elden omgiven av den fantastiska antika gjutjärnsspisen. Den stora AGI hörnduschenheten med jetdusch med flera huvuden, musiksystem och belysningskontroller gör badet till en lång och lyxig process. W.C. är en panna i antik stil som har en upphöjd cistern med dragkedja. Överlägset krönet i detta rum är den unika antika spegelskåpet som på ett anmärkningsvärt och professionellt sätt har omvandlats till en unik antik möbel. Detta tar formen av ett dubbelt handfat med marmorskiva och väggmonterad spegel med intrikat snidad matchande ram. Intill detta badrum finns ett annat stort sovrum med böjda väggar och två skjutfönster med utsikt över fälten och avlägsna kullar.

Inom den bakre innergården leder stora välvda smidesportar dig till det tidigare vagnhuset och stallen som byggdes om och omvandlades till två gäststugor, en på vardera sidan om stenvalvet. Logerna är också tillgängliga via en separat vägtillfart med elektriska säkerhetsgrindar, och var och en sträcker sig till ca. 1200 sq ft. / 111,5 sq. meter. Båda gäststugorna är på två nivåer och består av två sovrum på övervåningen och ett badrum, samt ett vardagsrum med öppen planlösning, kök/matsal.

Verkstad och kontor: Denna stora byggnad som sträcker sig till verkstadsgården inkluderar en hall som leder till ett fullt fungerande kontor till vänster och från korridoren fortsätter rakt fram till underhållningsrummet med bardisk, pool bordsyta och badrum. Den stora verkstaden nås via en 4,4 m bred rulldörr med dubbelsidigt loftutrymme och nio skjutfönster för att behålla den traditionella gårdsplanen.
I slutändan erbjuder denna 1700-talsgård, återställd till sin forna glans med moderna detaljer samtidigt som känslan av en sedan länge svunnen tid bibehålls, mycket för dem som söker lugnet och säkerheten i en tillflyktsort på den irländska landsbygden
< br />BOENDE

Entréhall: 10,40 m x 2,74 m. Marmorgolv med marmorskuren mosaik i mitten, de bevarade fyra välvda alkoverna inbyggda i de omgivande väggarna, gjutjärn radiatorer, porttelefon och larm.
Receptionens vardagsrum: 10,38 m (max) x 4,63 m/ 15,2 ft. Antik massiv marmor som omger en öppen spis i gjutjärn, massiva ekgolv med bred panel, dubbelsidiga skjutfönster med tredubbla burspråk till front, kattjärnsradiatorer och tv-uttag.

Kök/matsal: 10,00 m/33 ft. x 5,26 m/ 17,3 ft. Naturstensgolv, diskant med skjutfönster, gjutjärnsradiatorer, AGA-spis med två bränslen, skräddarsydd kök, extra höjd väggskåp färdiga i lokalt inköpt massiv ek och massivt almträ, köksö. Belfast handfat, under stort skjutfönster. Integrerad Neff elspis, mikrovågsugn, Hotpoint diskmaskin, kyl och frys.

Butler's Pantry: 5,58 m/ 18,3 ft x 1,73 m/ 5,7 ft. Naturstensgolv, gjutjärnsradiatorer, högkvalitativa golv till tak-enheter med massiva Cat's Paw-ekenheter, bänkskiva i granit med dubbla sidogranitsskurna avlopp som matas in i det dubbla handfatet i rostfritt stål, dörr som leder till den bakre innergården.

(Två trappsteg ner) Gästbadrum: 1,98 m (max) x 1,98 m/ 6,5 ft (max) Handfat och toalett i antik stil, med traditionellt utdrag, marmorgolv, gjutjärnsradiator, skjutfönster med utsikt över innergården.
Trappor som leder till trädgårdsnivån: Ledstång i mahogny apa. Golvvärme på denna nivå, indelad separat till övriga delar av fastigheten. Hall 7,06 m x 2,27 m/ 7,5 ft. Marmorgolv, dörr som leder till innergård på trädgårdsnivå med vinkällare och två förråd.

Formell matsal: 10,31 m x 5,31 m / 17,5 ft. Naturstensgolv, fönster med två aspekter, böjd vägg, skräddarsydd böjd gardinstång, skjutfönster med utsikt över den färgglada trädgården. Funktionen spotbelysning inbyggd i det imponerande murade tegelverket och dubbla valv, fastbränslekamin.

Sovrum 3: 4,94 m/ (max) x 4,70 m Marmorgolv, med burspråk på böjd vägg, öppen spis inramad med en svart mantel med bränd orange och grön walesisk skiffer inbyggd och svartpläterad insats (ej för användning). TV-uttag, flera eluttag.

Sovrum 4: 4,83 m (max) x 4,24 m Marmorgolv, böjd vägg med skjutfönster och skräddarsydd böjd gardinstång, TV-uttag och flera eluttag.

Badrum 3: 4,0 m (max) x 1,70 m Marmorgolv, handfat i antik stil och WC, med traditionellt utdrag. AGI elsluten dusch med flera jetstrålar, kaklat surround.

Walk in garderob Closet Room: 3,37 m x 2,29 m Marmorgolv, förvaringshyllor från golv till tak på båda väggarna. Skyddsfönster med spridda väggar.

Tvättstuga: 2,00m x 2,00m (max) Marmorgolv, rör för tvättmaskin och torktumlare, tvättränna från duschrum på övervåningen, förvaringsenheter på golvnivå och bänkutrymme.

Extern nedre gårdsplan:

Vinkällare: 3,16m x 2,00m väggmonterade vinställ.

Förråd: 2,74m x 2,43m

Pumphus Med ytterligare förvaringsutrymme: 3,33m x 2,00m

Återvänder till den stora hallen trappan på köks- och vardagsrums-/mottagningsnivån, till...

Trappa till första våningen: Ledstång i mahogny och mattskena med mässingsstångsarmaturer till...

Landning: 2,97 m x 2,43 m (max) trägolv. Tre trappsteg stiger till...

Biblioteksvrå/Hemkontor/Galleri: 4,24m x 1,79m superbt upplyst rum med tre stora skjutfönster och fönsterplats med utsikt över den centrala innergården, gjutjärnsradiator. Tvärs över trappavsatsen till...

Duschrum: 3,47 m x 2,20 m (max) Klinker på golv och väggar, handfat och toalett i antik stil, med traditionellt dragskydd, gjutjärnsradiator, AGI-strömförsörjning. dusch med flera munstycken, fläkt och tvättränna. Trapporna fortsätter till.....

Övre andra våning Landning: 2,50m x 2,31m Trägolv, gjutjärnsradiator.

Master Bedroom Suite: 7,33 m x 5,28 m Trägolv, tredubbla burspråk med utsikt över framsidan av fastigheten och landsbygden utanför. Gjutjärnsradiatorer, TV-uttag, flera eluttag. Dörr som leder till...

Omklädningsrum/ klädkammare: 5,25 m x 2,79 m (max) Trägolv, fönstersäte med utsikt över den centrala innergården, stort utbud av öppna förvaringsenheter från golv till tak.< br />
Sovrum 2: 4,77 m x 5,11 m (max) Trägolv, gjutjärnsradiator, böjd vägg, två fönster med utsikt över den omgivande landsbygden.

Master Bathroom Suite: 6,85 m x 4,71 m (max) Fristående gjutjärnsbadkar i antik stil, unikt skräddarsytt antikt tvättställ med dubbla handfat och bänkskiva i marmor, utsmyckad matchande spegel ovanför, antik öppen spis i gjutjärn (ej för användning, elektriska ledningar för att passa elektrisk eldinsats), WC., med traditionell dragskiva, slutna hörn AGI power jet dusch med inbyggda ljud- och ljussystem kontroller, diskant burspråk med utsikt över allén och trädgården på framsidan, gjutjärn radiatorer.

Dörr som leder till...
.
Walk-in closet: 2,88m x 1,11m Klinkergolv, gott om hyllor och tillgång till loft.

Total golvarea: c. 448 kvm. / 4 821 kvm

LODGE 1:

Vardagsrum/matsal/kök 7,36 m/ 24,2 fot x 4,95 m/ 16,1 ft. Fönster med dubbla aspekter, marmorstensgolv, Dimplex elektrisk eld enhet, telefonuttag, TV-uttag, flera eluttag, köksenheter i golv- och ögonhöjd, kaklad stänkbaksida, diskbänk och avlopp i rostfritt stål, elektrisk ugn Whirlpool, elektrisk spis och fläkt, tvättmaskin, diskmaskin och Hotpoint-färgare.< br />
Timmertrappa (med inbyggd bottenvåning under trappförråd) till...

Avsats: 2,80m/ 9,1 fot x 2,60m/ 8,5 fot. Trägolv.
Master Bedroom: 4,98 m/ 16,3 ft x 4,61 m/ 15,11 ft. Trägolv, TV-uttag, eluttag och fönster med utsikt över den centrala innergården.
Badrum: 2,61m/ 8,6 ft. x 2,10 m/ 6,9 ft. Med WC, handfat, hörnsluten power-shower, klinkergolv.
Sovrum 2: 5,30 m/ 17,4 ft. x 3,00 m / 9,9 fot. Trägolv, takfönster, fönster mot gården.

Total golvarea: c. 88 kvm. / 951 sq.ft.

Tjänster
Oljeeldad centralvärme
Privat vattenbrunnsförsörjning
Separat elmätare

GÄSTGÅRD LODGE 2

Vardagsrum/matsal/kök 7,36 m/ 24,2 fot x 4,95 m/ 16,1 fot. Fönster med dubbla aspekter, marmorstensgolv, Dimplex elektrisk brandenhet, telefonuttag, TV-uttag, flera eluttag, golv Köksenheter i ögonhöjd, kaklad stänkbaksida, diskbänk och avlopp i rostfritt stål, elektrisk ugn för Whirlpool, elektrisk spis och fläkt, tvättmaskin, diskmaskin och Hotpoint-färgare.

Timmertrappa (med inbyggd- i bottenvåningen under trappor förråd) till...

Landning: 2,80m/ 9,1 ft. x 2,60m/ 8,5 ft. Trägolv.
Master Bedroom: 4,98m/ 16,3 ft x 4,61 m. Trägolv, TV-uttag, eluttag och fönster med utsikt över den centrala innergården.
Badrum: 2,61m/ 8,6 ft. x 2,10 m/ 6,9 ft. Med WC, handfat, hörnsluten power-shower, klinkergolv.
Sovrum 2: 5,30 m/ 17,4 ft. x 3,00 m / 9,9 fot. Trägolv, takfönster, söt innergård som vetter mot tittfönster.
Total golvarea: c. 88 kvm. / 951 kvm.

Tjänster
Oljeeldad centralvärme
Privat vattenkälla
Separat elmätare

WORKSHOP:

Åtkomlig från bakre uppfart genom elektriska säkerhetsgrindar som leder till verkstadsgården och till...

Stor verkstad: 33,13 m/ 108,7 fot x 9,63 m/ 31,6 fot Nås via 4,4 m/ 14,5 fot bred rulle dörr. Två loftförråd. 9 hög nivå, skjutfönster.
Total golvarea: c. 377 kvm. / 4 058 sq.ft.

Kontors- och fritidsområde
Hall: 3,25m/15,9 ft x 1,02m/ 3,4 ft. Mattgolv.
Kontor: 4,80m/ 15,7 ft x 3,00 m/9,9 ft. Heltäckningsmatta, el- och nätverkskabelrör på skrivbordshöjd, stort fönster med utsikt över baksidan och verkstadsgården.
Underhållning/spelrum: 5,98m/19,6ft. x 4,63 m/15,1 fot. Bar/disk och biljardbord.
Badrum: 1,92 m x 1,51 m. Med WC, handfat och vägghyllor.

Funktioner i korthet:
En helt unik lantlig egendom som återställts till sin forna glans med moderna energi- och klimatbesparande egenskaper.
4 sovrum, 4 badrum,
Spektakulär innergård omgiven av stenbyggda uthus.
Två gäststugor med 2 sovrum
Skyddsfönster med spridda dekorativa arkitrav.
Temperaturkontroll system i tre separata zoner inklusive golvvärme i trädgårdsnivån och gjutjärnsradiatorer på alla andra våningar
Dubbla åtkomstpunkter med knappsats och fjärrkontroll säkerhetsgrindsystem
Stenväggport och trädkantad aveny
Fridfulla trädgårdar med gångvägar i tidstypisk granitsten kantad av ett stort utbud av mogna häckar och buskar
Förhöjd matplats utomhus byggd för att spegla grunden till huvudbostaden
Stor innergård i mitten med välskötta häckar och rosenbäddar
Stor verkstad ca 377 kvm 4 058 kvm med kontor, nöjesrum med bardisk, badrum och separat åtkomst rulldörr öppen 4,4 meter bred med dubbelsidig loftyta. Tjänster
Bredband tillgängligt med fiberanslutning
Privat brunn med tryckpumpsförsörjning
Avfallsreningsverk
Larm & CCTV System
Elektriska grindar med intercom
Oljeeldad central uppvärmning med golvvärme
Solpaneler som matar varmvattenförsörjning med tre kontrollzoner
Tråd för generator
Utantagna från försäljningen: Alla fristående möbler, ljuskrona i receptionens vardagsrum och matchande vägg ljusarmatur.
Building Energy Rating: BER: Undantag
Protected Structure WCC1045- NIAH 15701006


Plats

Kontakta säljaren





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.se | villkor | integritetspolicy | Om oss | Kontakta oss